RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE: Duvaće košava 100 kilometara na sat, a u ovim delovima Srbije biće PLJUSKOVA
Kiša, Foto: Beta Dragan Gojić

vremenska prognoza

RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE: Duvaće košava 100 kilometara na sat, a u ovim delovima Srbije biće PLJUSKOVA

U Srbiji je na snazi meteo alarm

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je upozorio da u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju očekuje pojačanje košave čiji će najjači udari danas i sutra na jugu Banata dostizati i 28 metara u sekundi - oko 100 kilometara na sat.

RHMZ
RHMZfoto: Printscreen/RHMZ

Danas će u Srbiji biti promenljivo oblačno, nestabilno i vetrovito, mestimično s kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren, u košavskom području umeren do jak jugoistočni vetar koji će u Pomoravlju, Podunavlju i na jugu Banata imati udare olujne jačine.

Saopštenje RHMZ-a
Saopštenje RHMZ-afoto: Printscreen/RHMZ

Jutarnja temperatura od 9 do 14 stepeni, a najviša dnevna od 16 na istoku do 24 stepena na zapadu zemlje.

Tabela temperature u gradovima Srbije
Tabela temperature u gradovima Srbijefoto: Printscreen/RHMZ

I u Beogradu će danas biti promenljivo oblačno, nestabilno i vetrovito, povremeno s kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar s udarima olujne jačine - oko 17 metara u sekundi. Jutarnja temperatura oko 14 stepeni, a najviša dnevna oko 21.

Upaljen meteo alarm

U Banatu i Pomoravlju danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog jakog vetra, što znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Tabela sa temperaturama u okruzima Srbije
Tabela sa temperaturama u okruzima Srbijefoto: Printscreen/RHMZ

U ostalim delovima Srbije upaljen je žuti meteo alarm zbog kiše (Bačka, Srem, zapadna, jugoistočna i jugozapadna Srbija, Šumadija), kao i zbog grmljavine (Srem, zapadna Srbija, jugoistočna i jugozapadna Srbija, KiM).

Vreme narednih dana

U petak 17. maja će biti dužih sunčanih perioda, očekuju se ponegde slabiji pljuskovi sa grmljavinom u nekim predelima Srbije. Minimalna temperatura od 8 do 12 stepeni, maksimalna od 17 do 27 stepeni.

U subotu i nedelju dosta toplije, ponegde i do 30 stepeni. U subotu sunčano, u nedelju popodne razvoj oblaka sa mogućim lokalnim pljuskovima, a vrlo nestabilno početkom sledeće nedelje.

Bonus video:

01:25

ŠOK PROGNOZA! Meteorolog Todorović izneo detaljnu prognozu: Do početka aprila slede LETNJE temperature, a nakon toga...

(Espreso/Kurir/Ivana Radojčić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.