SIMFONIJA BOJA POSVEĆENA BUĐENJU ŽIVOTNE ENERGIJE: Posetili smo Majsku izložbu u beogradskoj galeriji “Green Door”
Majska izložba u galeriji Green Door, Foto: Tamara Trajković

u čast proleću

SIMFONIJA BOJA POSVEĆENA BUĐENJU ŽIVOTNE ENERGIJE: Posetili smo Majsku izložbu u beogradskoj galeriji “Green Door”

Majska izložba u galeriji Green Door u Kralja Petra 61 u Beogradu biće otvorena do 20. maja

Objavljeno:
Marina Letić

Proleće je doba godine kada se sve u prirodi menja. Ono donosi novu nadu i novi početak i zbog toga je neiscrpan izvor inspiracije umetnicima, naročito onim koji stvaraju kistom i bojama.

Na krilima buđenja prirode, cvetanja i procvata života 9. maja otvorena je i Majska izložba u galeriji Green Door u Kralja Petra 61 u Beogradu.

Na ovoj kolektivnoj izložbi predstavljeni su radovi 55 umetnika, svaki sa svojom jedinstvenom poetikom i izražajem, koristeći različite medije kako bi preneli svoje vizije.

Majska izložba
Majska izložbafoto: Tamara Trajković

Među istaknutim umetnicima koji izlažu su Zdravko Vučinić, Miodrag Elezović, Ljubomir Lacković, Jasmina Mišeljić, Jevrosima Lukić i mnogi drugi.

Njihovi radovi izražavaju širok spektar tema i tehnika, pružajući posetiocima priliku da se urone u raznolikost umetničkog stvaralaštva.

Galeristkinja i umetnica staklenih formi Ana Belanović za Espreso kaže da ova izložba predstavlja duboku posvećenost umetničkoj inspiraciji koja proizlazi iz prirodnih fenomena poput cvetanja i procvata života.

- Naši umetnici pronalaze inspiraciju u širokom spektru životnih iskustava, te stvaraju dela koja odražavaju tu raznolikost. Umetnost za umetnike, predstavlja putovanje u jedan poseban svet mašte i inspiracije, gde su granice samo onoliko daleko koliko dopuštamo svojoj kreativnosti da nas odvede, ističe Ana Belanović.

Ana Belanović
Ana Belanovićfoto: Tamara Trajković

Izložba nudi bogatstvo motiva i nadahnuća, predstavljena kroz različite stilove i medije.

- Od slikarstva do skulptura, od fotografija do stakla, svako delo je priča za sebe, duboko utemeljena u individualnom izrazu umetnika. Od apstraktnih prikaza prirodnih oblika do detaljnih portreta, posetioci će biti pozvani da istraže raznolikost umetničkih interpretacija i inspiracije koju pruža maj i proleće. Ova izložba slavi kreativni duh i raznolikost umetničkog izraza, te poziva posetioce da se prepuste čarima umetnosti i pronađu svoju vlastitu inspiraciju u ovom neodoljivom svetu stvaralaštva, navodi naša sagovornica.

Majsku izložbu možete posetiti do 20. maja, a s obzirom na to da ima prodajni karakter možda ćete baš ovde naći neko umetničko delo kojim ćete obradovati sebe i dragu osobu.

1 / 12 Foto: Tamara Trajković

Radionica fuzije stakla u galeriji Green door

Ana Belanović već 15 godina istražuje i stvara unikatne predmete od stakla.

Znajući da put savladavanja ove neverovatne tehnike ume biti mukotrpan za one koji nemaju od koga uče, odlučila je da organizuje radionicu fuzije stakla na kojoj će zainteresovanima preneti znanje i ljubav prema ovom materijalu od kog stvara jedinstvene predmete.

- Staklom se bavim 15 godina i mnogo volim da stvaram. Želim da tu ljubav prenesem na druge i da svako ko ima želju da radi sa staklom sada dobije tu mogućnost. Prijeve za radionicu su u toku, a broj polaznika je ograničen zbog celog procesa. Radionica će se održavati u junu i julu. Svako ko želi da se prijavi, više o samoj radionici može da pogled na profilu anabelanovic_art ili Greendoor.art. Svako ko bude hteo naučiće da seče, brusi, buši, oblikuje staklo. Naučiće proces fuzije, savijanja i da napravi kompletan proizvod. Svi polaznici koji budu prošli obuku, od septembra će imati kolektivnu izložbu na kojoj će imati priliku da pokažu šta su naučili da stvaraju. Tri najbolja rada po izboru umetničkog saveta moći će da se prodaju u galerijama, navela je Ana za Espreso.

1 / 4 Foto: Tamara Trajković

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

10:17

ŠTA SE DOGODI KADA SE PRIRODA I SLIKARSTVO SRETNU OČI U OČI? Đorđe Stanojević svoju inspiraciju pronašao u voćnjaku porodične kuće

(Espreso/ Pripremila Marina Letić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.