Mrkonjić: 5. oktobar je uništio Srbiju, a da znate šta mi je Sloba rekao pred smrt digli bi mu spomenik!
Foto: Petar Lazović

espreso intervju nedelje

Mrkonjić: 5. oktobar je uništio Srbiju, a da znate šta mi je Sloba rekao pred smrt digli bi mu spomenik!

O čemu je poslednji put razgovarao sa Slobodanom Miloševićem, ko će naslediti Dačića, i da li je nekad nekog reketirao, možete saznati u najnovijem Espreso Intervjuu sa Milutinom Mrkonjićem
Objavljeno:

Espreso intervju možete gledati u video izdanju.

A za one koji žele, ceo intervju mogu pročitati u nastavku teksta:

Nova Vlada je formirana, kako vam se čine naročito novi članovi Vlade, novi ministri, i da li znate nekog od njih? Ko vam je tu najprijatnije iznenađenje?

- Čini mi se da je Vlada danas nešto stručnija nego što je bila prethodna, ne sasvim, ali malo.

Očekujem da će Vlada imati rezultate posebno u oblasti infrastrukture, što je moj fah. Iznenađenja nema, mislim da je sve ono što je Vučić zamislio dobro.

SNS i SPS su opet zajedno u Vladi, iako je bilo mnogo iskrica između članova ove stranke. Šta se dešava na toj relaciji, da li su ove dve stranke u nekom tihom sukobu?

- Ne. Uvek sam govorio da sukoba nema, da su to smo dve stranke koje imaju svoje političke orijentacije, da se u više tih orijentaciju slažu, i upravo to garantuje da će imati uspeha u zajedničkoj vladi. A što se tiče naše partije - mi smo partija široke demokratije, tako je bilo dok je Slobodan Milošević bio tu, tako da ima više različitih mišljenja, ali u svakom slučaju njeno mišljenje na kraju preovlađuje.

foto: Petar Lazović

Da li je tačno da ste prestali da kritikujete Vučića jer vam je pretio da nećete ući u Vladu?

- Naravno da to nije tačno. U dva mandata u vladama Bivše Jugoslavije, bio sam izabran za ministra saobraćaja pa sam to odbio jer sam smatrao da nisam za taj posao. Prihvatio sam ponudu Dačića i Tadića u vladi 2008. godine i tad sam uradio ono što sam smatrao da treba. Udario sam temelje moderne infrastrukture u Srbiji, zajedno sa tom vladom, a rezultati toga se i danas vide. Nemam ambicije da budem ministar.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.