Ispratili smo ministra Gašića u penziju! Pogledajte kako su nas dočekali u Vojsci! (FOTO)

Novinari ne kleče, oni nose cveće

Ispratili smo ministra Gašića u penziju! Pogledajte kako su nas dočekali u Vojsci! (FOTO)

Poneli smo i 3 narandžasta gerbera da ministra "pred kojim novinarke (ne) kleče" pošaljemo u penziju. Ministarsku
Objavljeno: 19:13h

Danas je poslednji radni dan najnapadanije osobe u Srbiji u poslednja dva meseca. Tako je bar trebalo da bude. Vučić smenjuje Gašića do kraja nedelje, ali neće birati novog Da li Bratislav Gašić, bivši ministar odbrane, zaista broji poslednje sate na ovoj funkciji, nismo uspeli da saznamo. A hteli smo. Poneli smo i 3 narandžasta gerbera da ministra "pred kojim novinarke (ne) kleče pošaljemo u penziju. Ministarsku.

Na ulazu u zgradu Ministarstva odbrane dočekuju nas mrki pogledi. I nerazumevanje. Nije im jasno šta to pokušavamo i da li su nam namere časne. A jesu, časna pionirska. Uostalom, premijer Aleksandar Vučić za danas je najavio da će Gašić dobiti svoju zamenu već u ponedeljak, 1. februara. A kako se Gašić oseća posle svega? Imamo obećanje da će nam se poveriti u danima koji dolaze. "Samo da prođe frka", objašnjavaju njegovi savetnici. A, evo kako je to kad s Vojskom Srbije imaš posla. Pre nego što smo se uhvatili za veliku ručku, ulazna vrata su se sama otvorila. Vojnik koji je sedeo na prijemu je pitao ko smo i zašto smo došli. Prilično se iznenadio na reči da smo novinari koji su došli da Gašiću uručimo 3 narandžasta gerbera. Nakon nekoliko telefonskih poziva, rekao je da sačekamo. Čekali smo i čekali. Da telefon zazvoni. Da nas neko primi. Da nam neko nešto kaže. Kada se to konačno desilo iz ministrovog kabineta rečeno nam je da on trenutno nije tu. Ponudili su nas kafom. Ljubazno su pitali šta je povod ovom neubičajenom gestu. Objasnili smo. Opet smo stavljeni na čekanje. Ukupno smo možda 20 minuta stajali na prijemu. Kada je stigao drugi telefonski poziv, rečeno nam je da ćemo dobiti odgovore i da sednemo na kafu. Ljubazno. Kulturno. Kao što smo mi i uzvratili.
Kroz razgovor sa ministrovim savetnicima i PR službom, na naše pitanje da li se Gašić kaje zbog onoga što je izjavio o novinarima, rečeno nam je da je njemu izuzetno žao zbog incidenta koji se dogodio. Obećan nam je još veći i lepši buket cveća, koji će nam biti poslat sutra, ali i da ćemo od njega lično čuti mnogo više o svemu. Čekamo... (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.