MAJKA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ ODNELA TAJNU U GROB? Nakon hapšenja sinova bila sama u kući
Svetlana Dragijević, Foto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

misterija zločina

MAJKA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ ODNELA TAJNU U GROB? Nakon hapšenja sinova bila sama u kući

Tragična sudbina majke osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić

Objavljeno:

Svetlana Dragijević preminula iznenada dok je pila kafu u kući svojih komšija u selu Zlot, a sahraniće je rođaci pored sina Dalibora

Sahranu Svetlane Dragijević iz borskog sela Zlot, majke D. D. (50) osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2), organizovaće rođaci pošto su joj sin i muž u zatvoru, dok joj je drugi sin (40) umro pre 40 dana. Svetlana će biti sahranjena danas u 13.30 sati i počivaće na seoskom groblju u Zlotu pored sina.

Podsetimo, Svetlana je preminula prekjuče u kući svojih komšija. Kako su njene komšije ispričale, svratila je kod njih na kafu i u jednom trenutku se požalila da joj nije dobro.

Zdravstveni problemi

- Samo je rekla: "Dajte mi malo vode, nije mi dobro", a onda se srušila. Pozvali smo Hitnu pomoć, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt. Svi smo se potresli, ne možemo da verujemo da se to dogodilo i baš u našoj kući - rekle su uznemirene komšije Dragijevića.

Preminula Svetlana Dragijević
Preminula Svetlana Dragijević foto: Nemanja Nikolić

Kako su dodali za medije, oni sa Dragijevićima nisu razgovarali 40 godina, ali su pre izvesnog vremena izgladili odnose.

- Šta su muškarci iz te kuće napravili i šta je istina, mi ne znamo. U svakom slučaju je strašno sve što se dogodilo - kaže komšinica.

Podsetimo, porodica Dragijević našla se u centru pažnje kada je policija 4. aprila uhapsila D. D. zbog sumnje da je, zajedno sa S. J., ubio Danku Ilić, pa telo bacio najpre na deponiju na Starobanjskom putu, a onda ga premestio na zasad nepoznatu lokaciju.

Dan posle D.D., policija je uhapsila i njegovog oca Radoslava (73) i brata Dalibora (40), obojicu zbog sumnje da su mu pomagali da 28. aprila, dva dana posle Dankinog ubistva, premeste telo na nepoznatu lokaciju. Dalibor je nekoliko sati posle privođenja umro u policijskoj stanici u Boru, a Više javno tužilaštvo u Nišu utvrđuje da li je njegova smrt bila nasilna.

- Nakon hapšenja sinova i muža, Svetlana je ostala sama u kući u Zlotu, pa će njenu sahranu organizovati rođak iz susednog sela. Ne možemo da verujemo da je preminulo 40 dana od smrti sina - kažu meštani Zlota i dodaju da je Svetlana bila narušenog zdravlja, da je imala visok pritisak i druge zdravstvene probleme.

Policija traži telo ubijene Danke Ilić
Policija traži telo ubijene Danke Ilićfoto: Nemanja Nikolić

Kako dodaju, ona je do poslednjeg dana govorila da njeni sinovi i muž nemaju veze sa ubistvom devojčice.

- Pitamo se da li je znala nešto o tom slučaju i da li ju je to možda tištilo. Nikome od komšija nije ništa htela da kaže, ako je i znala nešto, ako su joj rekli sinovi ili suprug, ona je tu tajnu sada odnela u gorob - kaže komšija:

Branila sinove

- Bili su uvek svi čudni u toj porodici... Ne možemo da tvrdimo da li je nešto znala, ali ako je živela s tim, tako sama, ko zna... Sinove je uvek branila, kao i muža, govorila nam je da veruje u njihovu nevinost uprkos priznanju njenog sina D.D.

Svetlana je posle hapšenja muških članova porodice za Kurir govorila da se oseća loše.

- Bespomoćna sam i bolesna. Život mi je skroz upropašćen. Jednog sam sina sahranila, drugi je u zatvoru, Rade zatvoren. Ja ni do doktora ne mogu da odem sama. Snalazim se kako znam i umem - pričala je Svetlana.

Potraga za telom ubijene Danke Ilić
Potraga za telom ubijene Danke Ilićfoto: MUP

Mužu dozvoljeno da prisustvuje sahrani

Sudija za prethodni postupak iz Višeg suda u Zaječaru dopustila je Radoslavu Dragijeviću da u pratnji policije sahrani suprugu Svetlanu, dok će o zahtevu D.D. (50), koji se sumnjiči da je ubio dvogodišnju Danku, odluka biti doneta naknadno. Radoslav Dragijević je osumnjičen za pomaganje sinu Dejanu u prikrivanju zločina.

- Radoslav i D.D. nisu prisustvovali Daliborovoj sahrani, a budući da je sada Radoslavu omogućeno da dođe na poslednji ispraćaj Svetlani, njega će iz pritvorske jedinice dovesti zatvorski čuvari, biće strogo kontrolisan i sve vreme sa lisicama na rukama - objasnio je izvor Kurira.

Bonus video:

09:13

VELIKA JE NELOGIČNOST U IZJAVAMA OSUMNJIČENIH ZA DANKINO UBISTVO Sagovornici Kurir televizije: Šta se desilo s DNK tragovima

(Espreso/Kurir/Dijana Antonijević/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.