DA LI JE LEGIJA MISTERIOZNI "ČOVEK X"? Forenzičar Ristić opisao sličnosti i razlike, ovo je njegov zaključak
Milorad Ulemek Legija, Foto: EPA/SRDJAN SUKI

UBISTVO DŽIL DANDO

DA LI JE LEGIJA MISTERIOZNI "ČOVEK X"? Forenzičar Ristić opisao sličnosti i razlike, ovo je njegov zaključak

Jedinu sličnost koju je uočio jesu kosa i usta

Objavljeno:

Britanski mediji objavili su da čovek, koji je osumnjičen za ubistvo britanske novinarke Džil Dando, zapanjujuće podseća na Milorada Ulemeka Legiju što je prokomentarisao naš poznati forenzičar Časlav Ristić.

Naime, osumnjičeni, koga zovu čovek X, snimljen je bezbednosnom kamerom, a britanski mediji su preneli tvrdnje eksperta koji kaže da liči na osuđenog ubicu Legiju.

Ristić je istakao da njih dvojica imaju više razlika nego sličnosti.

- Fotografija osumnjičenog muškarca nije čista, ali ono što se može zaključiti jeste da Legija ima šiljastiji nos, dok traženi čovek ima prćast. Ni uši im nisu iste, Legijine su krupnije i priljubljenije uz glavu, dok su njegove klempavije - rekao je forenzičar.

Takođe, naveo je i da na osnovu ovih fotografija može da zaključi da Legija ima uvučeno čelo, dok je osumnjičenom istureno.

- Legija ima veće rastojanje između obrva, ima jače obrve, brada mu je široka, a kod osumnjičenog muškarca je tanja - dodao je Časlav.

Časlav Ristić
Časlav Ristićfoto: Printscreen/Youtube/ Novo jutro

Jedinu sličnost koju je uočio jesu kosa i usta.

Podsetimo, britanski ekspert za poređenje lica Emi Polito pronašao je niz sličnosti između "čoveka Iks“ sa fotografije sa nadzorne kamere i Milorada Ulemeka Legije, koji se nalazi u zatvoru gde služi kaznu u trajanju od 40 godina.

- U okviru ograničenja slike, nisu pronađene nikakve razlike između čoveka Iks i gospodina Ulemeka - rekao je Polito ali je ostavio mogućnost da ne može da donese pravi zaključak zbog loše rezolucije fotografije.

Polito je rekao da bi možda bilo moguće napraviti precizniji nalaz ako se dobije kvalitetnija fotografija. Osim toga, veštak je istakao udubljenje na mostu Ulemekovog nosa koje se ne vidi na fotografiji čoveka X.

Ulemekov advokat Aleksandar Kovačević rekao je da njegov klijent nije želeo da "učestvuje" i odgovori na pitanje da li je ubio Džil.

- Obaveštavam vas da je moj klijent obavešten o tome i da nije zainteresovan za učešće - rekao je Legijin advokat Aleksandar Kovačević.

Podsetimo, poznata voditeljka BBC-a, Džil Dando, ubijena je 1999. godine na pragu svoje kuće u Londonu. Tadašnji mediji su navodili tvrdnje da su u njenu likvidaciju bili uključeni i Srbi, međutim ubistvo ove poznate 37-godišnjakinje i dalje je nerasvetljeno.

Bonus video:

05:08

LEGIJA UBIO DVOJICU ARKANOVACA NA KOSOVU ZBOG DEVOJKE! Vuković: Prvi dan ih izubijao bejzbol palicom, a drugi je URADIO OVO

(Espreso / Telegraf / Ana Đokić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.