ZORAN IZ LESKOVCA JE MEDICINSKI FENOMEN! Preživeo je UDAR GROMA i to kako!
ilustracija, Foto: AP

čudo

ZORAN IZ LESKOVCA JE MEDICINSKI FENOMEN! Preživeo je UDAR GROMA i to kako!

Čovek se i dalje nalazi na odeljenju intezivne nege, ali je od danas u svesnom i komunikativnom stanju

Objavljeno:

Leskovčanin Zoran Nisić koga je udario grom u ataru sela Jašunja i dalje se nalazi na odeljenju intezivne nege, a specijalista interne medicine doktorka Jelena Stojičić tvrdi da je on medicinsko čudo.

- Ne samo da se takvi slučajevi retko dešavaju, već se za mojih deset godina karijere nije desilo da pacijent kojeg udari grom preživi, tvrdi specijalista interne medicine doktorka Jelena Stojičić.

Ona, inače, vodi brigu u jedinici intezivne nege konorarne službe Opšte bolnice Leskovac o šezdesetdvogodišnjem Zoranu Nisiću koga je prekjuče u ataru sela Jašunja udario grom dok se vraćao iz njive.

Grom
foto: RINA

- Udar groma je prolaz jednosmerne struje ogromne energije. Interesantno je da nema ni vidljivih opekotina, već samo povrede u predelu nosne kosti. On je bukvalno medicinsko čudo - tvrdi doktorka Stojičić. Čovek se i dalje nalazi na odeljenju intezivne nege, ali je od danas u svesnom i komunikativnom stanju. - Pratimo sve vitalne parametre kod pacijenta. Nije imao poremećaj ritma zbog udara, tenzija je uredna. Bio je u stanju jedne mentalne konfuzije, konsuntovali smo neurologa i on je od jutros dobro - dodaje doktorka. U selu Jašunja, odakle je Zoran Nisić, njega su već prozvalo „čovek grom“ jer je jedan od retkih ljudi u Srbiji koji se može pohvaliti da je preživeo direktan udar ove nebeske sile i to bez bilo kakvih posledica.

Zoran nije jedini preživeli

Još pre deset godina šezdesetdvogodišnji ribolovac Nebojša Vlaisavljević iz Doljevca uspeo je da preživi udar groma. Naime, on je pecao na Moravi u okolini Doljevca kada umalo nije nastradao i sve zbog grafitnog štapa za pecanje kojim je zakačio dalekovod. - Bio sam u selu Rusna, nedaleko od mesta gde su u sredu poginuli Saša i Marjan Živković, takođe od udara groma. Naišao je crni oblak. Počelo je da seva i grmi, ali sam ipak odlučio da još malo pecam. Imao sam utisak da grom udara sve bliže meni - pričao je on za medije.

1 / 4 Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ CATI CLADERA

Bonus video:

00:08

Grom gađao u čačansko naselje Ljubić, gori pomoćni objekat

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.