SNEŽANA JE SA 60 GODINA ODLUČILA DA OSTAVI MUŽA I PROCVETALA JE: Neće više da pere prljave čarape i da kuva
Baba / Ilustracija, Foto: Profimedia

ISPOVEST

SNEŽANA JE SA 60 GODINA ODLUČILA DA OSTAVI MUŽA I PROCVETALA JE: Neće više da pere prljave čarape i da kuva

Razvod nije korak koji sam olako donela

Objavljeno:

"Nakon dugog razmatranja i promišljanja, donela sam odluku da krenem u novu fazu svog života. Iako su godine braka bile ispunjene mnogim lepim trenucima i radostima, došlo je vreme da počnem da živim kao samostalna žena.

Sa šezdeset i nešto godina, prvi put osećam potrebu da živim život onako kako to ja želim, bez kompromisa i ograničenja. Brak, koji je bio osnova mog života više od četiri decenije, sada postaje teret koji želim da skinem s ramena kako bih sebi omogućila autentično ispunjenje.

Život sa istim čovekom često nosi sa sobom rutinu i stagnaciju. Osećam da sam izašla iz tog obrasca i da je vreme da se otisnem u nepoznato, da radim na sebi, istražim svoje potencijale i želje. Želim da se ponovo osećam živom, da otkrijem nove hobije, upoznam nove ljude i putujem bez tereta prošlosti.

Razvod nije korak koji sam olako donela. Prošla sam kroz proces introspekcije i samopromišljanja kako bih osigurala da je ovo najbolji korak za mene i za mog sada bivšeg supruga.

U braku sam od moje 22. godine i sada sam odlučila da se razvedem.

Burma
Burmafoto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Čitav život živim sa istim čovekom, sa njim sam dobila i 3 zdrave dece koja su sva, hvala bogu, otišla iz kuće u potrazi za svojom srećom.

Ovo su moji razlozi zašto želim da ostavim muža i po stare dane budem slobodna žena:

  • Nikome ništa ne dugujem u životu. Kad se razvedem nema potrebe nikome da se pravdam za trivijalne stvari poput: zašto sam papuče ostavila ispred kuće ili zašto nisam zatvorila vrata od ostave.
  • Neću više da perem prljave čarape drugim ljudima, da kuvam supe, mesim kolače... Sada ću da brinem o sebi i svom zdravlju i kuvaću samo ono što se meni jede.
  • Neću više morati da brinem o tome gde mi je muž. Da li se zapio sa društvom, da li je svratio na pivo i seo ispred prodavnice...
  • Od sada ću živeti samo za sebe i svoju decu. Posvetiću se nekom hobiju i neće biti muža pored mene koji će mi govoriti "Luda ženo, zašto će ti to u tim godinama?"
  • Ne želim da živim više pored muškarca koji će na slavama da me "poklapa" pred rodbinom praveći se kao da je popio svu pamet na svetu.
  • Dosta mi je svega. Osećam da mi je ostalo još 10ak kvalitetnih godina života i želim da ih provedem sama i slobodna."

Šta biste vi savetovali Snežani? Da li je ovaj njen korak ispravan?

Bonus video:

04:47

OD DRAGANE ZAVISI DA LI ĆE SE BRAK SPASITI! Vesna Rivas: Uvek sam bila skeptična prema Toniju, sada neka sluša svoje srce

(Espreso Vesti / Stil / Lana Vidović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.