SRBIN OBJAVIO KOLIKO PARA TROŠI ZA ŽIVOT NA SELU, PA IZAZVAO LAVINU KOMENTARA: "Bog te je nagradio"
Selo, Foto: PRINTSKRIN/FACEBOOK

troškovi života na selu

SRBIN OBJAVIO KOLIKO PARA TROŠI ZA ŽIVOT NA SELU, PA IZAZVAO LAVINU KOMENTARA: "Bog te je nagradio"

Njegovo romantično predstavljanje života na selu, neki su odlučili da prekinu komentarima u kojima se ističe ,,da nije baš sve tako jednostavno"

Objavljeno:

Jedan Jovan objavio je nešto nalik na apel "povratka na selo" i verovatno prilikom pisanja svoje objave nije očekivao da će njegov status izazvati pravu raspravu na mrežama. Pored želje da istakne zašto je važno vratiti se na selo, mladić je podelio i računicu života van grada. Kako piše, doručak za dvoje staje 200, a celo pile je 500 dinara

"Ma vrati se na selo. Uzmi život u svoje ruke. Reši ga kući..radi i uživaj..i budi pametan. Što pre povratak na selo to bolje. Sačuvaj tradiciju predaka..zbog tate, zbog mame..zbog dece..i ne boj se..ima života kolko oćeš..bićeš srećan i sit i napit..i ićeš napred. Šta znači biti zarobljen u gradu..ništa drugo nego zatvorska kazna..budi na selu slobodan kao ptica..i leti..leti..smej se..Bog te je nagradio i dao ti priliku da doživiš život dostojan čoveka...i bez penzije na selu kralj si.. pa doručak za dve osobe 200 dinara..kajgana za troje 500 dinara..itd..a rakija litar šljive 300 dinara..pilići u tovu...izaći će od 3.5 kg 500 dinara komad..i stigne se sve kad hoćeš, kad imaš cilj, kad planiraš i želiš. Vrati se na selo, i pazi nemoj da kasniš! Vreme curi!".

Ipak, njegovo romantično predstavljanje života na selu, neki su odlučili da prekinu komentarima u kojima se ističe ,,da nije baš sve tako jednostavno".

"Mnogi bi se vratili ali su konkretno u Šumadiji cene previsoke, kao da na imanjima imaju zakopane zlatne poluge ili crne tartufe", stoji u jednom od komentara dok drugi korisnik pak ima protivargument na ovu konstataciju: "A sreća pa stanovi u Beogradu i ostalim gradovima jeftini...".

Jedan član grupe, koji se uključio u polemiku, istakao je i da je problem što svi hoće na selo, a stanove da izdaju po gradovima.

- Ja sam otišao na selo i preporodio se. Kad svratim u grad i vidim kaveze od stanova i nesrećne ljude koji lutaju u gužvama buseva, zapitam se kako se desilo da ih sistem tako namagari i naseli sve u zgrade - napisao je drugi član.

Bonus video:

03:13

CELO SELO IDE NA POLIGRAF Šok tvrdnje policijskog starešine: Ovo liči na OTMICU, izvršiocu trebalo 40 MINUTA DA PREĐE GRANICU

(Espreso/Alo/Darko Matić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.