VRANJANAC MARKO JE PRAVI SRPSKI HULK: Golim rukama vukao AVION, za ESPRESO objasnio kako je to uspeo! (VIDEO)
Marko Nikolić, Foto: Privatna arhiva/Marko Nikolić

kako je ovo uspeo!?

VRANJANAC MARKO JE PRAVI SRPSKI HULK: Golim rukama vukao AVION, za ESPRESO objasnio kako je to uspeo! (VIDEO)

Marko je želeo da dokaže da naše telo i naš um mogu probijati granice mogućeg

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Marko Nikolić (36) iz Vranja, master profesor sporta i fizičkog vaspitanja i fitnes menadžer, koji je u decembru prošle godine pretrčao 1.420 kilometara kroz pustinju Maroka ne bi li Maksimu Milenkoviću iz Niša (5) pomogao da sakupi novac za lečenje, sada je objavio video kojim je iznenadio čitavu Srbiju!

Naime, na snimku se vidi kako ovaj Vranjanac golim rukama vuče avion "Utva 66" iz jednog hangara u kojem je bio smešten!

Tim povodom smo kontaktirali Marka ne bi li nam objasnio kako je to uspeo da uradi i koliko je treninga i vežbi potrebno kako bi jedan čovek bio u stanju da svojim telom pomeri ovakvog giganta.

"Pre par godina sam planirao da snimim spot u kome sam želeo da pokažem šta sve naše telo i naš um mogu da urade. Želeo sam da dokažem da naše telo i naš um mogu probijati granice mogućeg. Tako mi je pala na pamet ideja da probam da vučem avion", započinje priču Marko.

00:16

ESPRESO: Pogledajte neverovatan snimak: Marko Nikolić svojim leđima vuče avion

Kako kaže, njegov tim koji ga je snimao, nagovarao ga je da proba da izvuče avion iz jednog hangara jer će to biti dobar "materijal" za spot.

Marko Nikolić vuče avion
Marko Nikolić vuče avionfoto: Privatna arhiva/Marko Nikolić

"Nikada ranije nisam pokušavao da uradim tako nešto, ali slučajno se desilo i uspelo mi je. Treniram ceo svoj život i odlična forma mi je bila "odskočna daska" da uspem da snimim ovakav materijal. Granice su tu da ih rušimo i stalno dokazujemo da je sve u našoj glavi i da pored svih prepreka, ništa nije nemoguće", objašnjava Marko Nikolić.

Marko Nikolić
Marko Nikolićfoto: Privatna arhiva/Marko Nikolić

U pitanju je bio avion "Utva 66", čuveni model aviona koji je proizvela Fabrika aviona iz Pančeva.

Marko Nikolić
Marko Nikolićfoto: Privatna arhiva/Marko Nikolić

"Avion je bio težak 1, 25 tonu. Imao sam jedino kanap i svoju snagu. Bilo je najteže pokrenuti ga dok on stoji, ali posle je lakše vući ga na dvadeset metara. Tako da sam se uprezao iz petnih žila, iako mi je bilo jako nezgodno da ga povučem kanapom. Krenuo sam, i polako sam osetio da se on mojom silom polako pokreće. Od pritiska kojim sam bio izložen ostao mi je ogroman trag od konopca na leđima. Ipak, najsrećniji sam da sam uspeo da snimim materijal za spot", kaže kroz osmeh Marko.

Tragovi od kanapa
Tragovi od kanapafoto: Privatna arhiva/Marko Nikolić

Marko Nikolić je poznat i po tome što se bavi ekstremnim sportovima. Popeo se na Kilimandžaro sa 23 kilograma teške torbe na svojim leđima.

Podsetimo, nakon 27 dana borbe sa peščanom olujom, jakim vrućinama i hladnim noćima, Vranjanac Marko Nikolić, uspeo je da pretrči 1.420 kilometara kroz pustinju u Maroku i tako prikupi 60.000 evra za lečenje malog Maksima iz Niša kome je za terapiju nedostaje još oko 20.000 evra.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Jaki vetrovi, sunce, peščana oluja, hladne noći, spavanje u šatoru, buđenje svakog dana u 5 ujutru, guranje kolica nekoliko dana, žuljevi i otok nisu uticali na njega da odustane od svega, već je sve to uspeo da izdrži. Glavna motivacija bila mu je želja da pomogne obolelom dečaku.

Marko je posle svega kroz šta je prošao trčeći kroz pustinju osećao srećno i zadovoljno, i zahvalio se svim dobrim ljudima koji su ga podržavali u njegovoj humanitarnoj misiji da pomogne obolelom Maksimu.

"Hvala ti Bože što si mi dao snage da izdržim. Hvala svim dobrim ljudima koji su mi dali snage da izdržim kada mi je bilo najteže. 27 dana sam se borio protiv nehumanih uslova. Jaki vetrovi, sunce, peščana oluja, hladne noći, spavanje u šatoru, buđenje svakog dana u pet ujutru, guranje kolica nekoliko dana, žuljevi, otok... Pobedio sam na kraju. Pobedio sam samog sebe. Uradili smo nešto veliko, uradili smo nešto što mnogi neće razumeti u ovom bolesnom vremenu.", poručio je tada Marko za naš portal.

Naše malo Maksimu znači sve!

Pomozimo Maksimu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 61 i pošaljimo SMS na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001495942-25

Uplatom na devizni račun: 160-6000001495995-60 IBAN: RS35160600000149599560 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Preko fondacije Pokreni život, Maksimu možete pomoći slanjem SMS poruke 61 na 3800.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:22

Avion Er Srbije iz Tel Aviva sleteo je nešto posle 21:15 časova u Beograd

(Espreso/Miloš Dojčinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.