OGLASILI SE IZ MINISTARSTVA PROSVETE POVODOM SRETENJSKOG RASPUSTA: Evo da li će biti produžavanja odmora!
Učionica, Foto: RINA/Ustupljene fotografije

dan drŽavnosti

OGLASILI SE IZ MINISTARSTVA PROSVETE POVODOM SRETENJSKOG RASPUSTA: Evo da li će biti produžavanja odmora!

U više beogradskih škola za Danas je potvrđeno da sve teže organizuju nastavu zbog toga što su nastavnici na bolovanju

Objavljeno:

Ministarstvo prosvete nije uputilo nikakav zahtev direktorima škola koji se odnosi na izjašnjavanje o produžetku sretenjskog raspusta na celu sledeću nedelju, niti je ovakva inicijativa do sada stigla Ministarstvu“, kažu za Danas u tom ministarstvu.

Kako saznaje Danas, spekulacije o tome da bi za učenike cela naredna nedelja mogla da bude neradna zbog povećanja broja obolelih đaka i zaposlenih u beogradskim školama, potekla je od pojedinih direktora škola, koji su preko nekih opštinskih aktiva direktora škola inicirali prikupljanje podataka o broju odsutnih u školama zbog bolesti.

U više beogradskih škola za Danas je potvrđeno da sve teže organizuju nastavu zbog toga što su nastavnici na bolovanju, a stručnih zamena nema. Teškoću pravi i to što među tehničkim osobljem ima dosta bolesnih.

S druge strane, podaci i za Beograd i za Srbiju svedoče da epidemiološka situacija nije alarmantna, iako se beleži broj obolelih od aktutnih respiratornih infekcija i oboljenja sličnih gripu.

– Kao i uvek odluku o eventualnom produžetku raspusta zbog epidemiološke situacije, Ministarstvo prosvete donosi na preporuku nadležne institucije Ministarstva zdravlja, odnosno Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, koji kontinuirano prati epidemiološku situaciju – kažu u Ministarstvu prosvete.

Kako je planirano, škole neće raditi 15. i 16. februara zbog državnog praznika Dan državnosti.

Bonus video:

09:16

AKO NOVOROĐENČE DOBIJE VELIKI KAŠALJ, PRESTAJE DA DIŠE! Eksperti o vesti da su 4 bebe preminule: Ne znate šta je u pitanju

(Espreso / Danas / V.A. / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.