NACIONALNA AKADEMIJA ZA JAVNU UPRAVU: Ambasador Italije održao predavanje državnim službenicima na položaju
Nacionalna akademija za javnu upravu, Foto: Nacionalna akademija za javnu upravu

obuka

NACIONALNA AKADEMIJA ZA JAVNU UPRAVU: Ambasador Italije održao predavanje državnim službenicima na položaju

Osim ambasadora, na obuci su govorili i Dragana Filipović, sertifikovani trener NAJU i bivša ambasadorka, kao i Zoran Milosavljević, programski koordinator projekta

Objavljeno:

U okviru obuke polaznici se obučavaju i bliže upoznaju sa načinom rada evropske administracije.

Nacionalnu akademiju za javnu upravu je posetio ambasador Italije u Republici Srbiji, Nj.E. Luka Gori, kako bi održao predavanje i razgovarao sa polaznicima obuke “Članstvo u Evropskoj uniji” u okviru projekata “Jačanje profesionalnih kapaciteta državnih službenika na položaju u Republici Srbiji”. Polaznici obuka, državni službenici na položaju iz različitih institucija, imali su priliku da od ambasadora čuju kakva je saradnja Srbije i Italije, pogotovo u ekonomskom sektoru, kao i o svim benefitima koje obe države imaju od saradnje.

1 / 6 Foto: Nacionalna akademija za javnu upravu

Ambasador je govorio o prioritetima za države Zapadnog Balkana u procesu pregovora, a kao prvi prioritet navedena je bezbednost kao osnova sigurnosti svih građana i daljeg razvoja. Takođe spomenuto je da je trenutno u toku 90. međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu na kojem je zemlja partner upravo Italija koja se predstavila 21 kompanijom.

Osim ambasadora, na obuci su govorili i Dragana Filipović, sertifikovani trener NAJU i bivša ambasadorka, kao i Zoran Milosavljević, programski koordinator projekta. Projekat “Jačanje profesionalnih kapaciteta državnih službenik u RS” realizuje Nacionalna akademija za javnu upravu a finansira Delegacija EU u Srbiji. U praktičnom delu obuke, polaznici će imati priliku da posete i institucije u Briselu i upoznaju se sa radom i načinom funkcionisanja administracije EU, navodi se u saopštenju na sajtu NAJU.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.