GRAĐANI, OPREZ! Mladići u Beogradu varaju ljude, skupljaju se na prometnoj lokaciji, imaju OPASNU TAKTIKU (FOTO)
Beograd na vodi, Foto: Nenad Kostić

pljačka

GRAĐANI, OPREZ! Mladići u Beogradu varaju ljude, skupljaju se na prometnoj lokaciji, imaju OPASNU TAKTIKU (FOTO)

Građani upozoravaju da je reč o prevari koja se dešava mesecima unazad

Objavljeno:

Mladići varaju Beograđane kod Beograda na vodi tražeći novac za autobusku kartu jer ih je navodno neko opljačkao.

Građani upozoravaju da je reč o prevari koja se dešava mesecima unazad u glavnom gradu i to obično na prometnim mestima gde ima dosta turista.

Najnovije upozorenje građana se pojavilo na beogradskim Instagram stranicama gde navode da je reč o momcima koji imaju dvadesetak godina i traže novac za autobusku kartu.

U stvari građani koji su ranije naseli na sličnu prevaru objasnili su i da novac ne uzimaju za kartu, već obično za alkohol kao i da mnogo ljudi nasedne jer se sažali na njihovu priču da su bez telefona i para u velikom gradu i da ne mogu da se vrate kući.

Juče mi ispred autobuske stanice u Bg pridje dečko od 17-18 god i pita me u kom pravcu da ide kako bi stopirao do Novog Sada pa posle do Odžaka. Kaže izdžeparili ga i nema para za kartu. Bi mi ga žao i dam mu 1.500 dinara za kartu. Ostavio mi je mamin broj telefona koji je uvek nedostupan. - Reče mi supruga da ne može da veruje kako ja uvek naletim na takve i koliko sam naivan. Nerado priznajem, a izgleda da je u pravu. Dečko je toliko mlad, a tako je dobro odigrao tu ulogu da je to neverovatno. Nek' mu je sa srećom, a ja moram da prestanem da verujem svakome. Hteo sam da vidim da li je bezbedno stigao, a pare sam dao bez očekivanja da mi vrati. - napisao je nedavno jedan korisnik društvene mreže X.

U novom upozorenju je opisana slična taktika mladića:

Poruka upozorenja
Poruka upozorenjafoto: INSTAGRAM PRINTSCREEN/SERBIALIVE_BEOGRAD

Momci od 20 godina na Beogradu na vodi svaki dan traže pare za autobus do nekog grada (Kraljevo, Novi Sad...). Govore kako im je neko ukrao novčanik i telefon. Tu prevaru nad ljudima rade već neko vreme - navodi se u objavi.

Bonus video:

06:51

OPREZ! Internet je prepun šema koje vrbuju ljude!

(Espreso/Kurir/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.