EVO KAKVA SUDBINA ČEKA SUPRUGU KRALJA ČARLSA AKO ON UMRE? Sve je spremno, operacija je nazvana "Most Menai"
Kralj Čarls, Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

NEIZVESNOST

EVO KAKVA SUDBINA ČEKA SUPRUGU KRALJA ČARLSA AKO ON UMRE? Sve je spremno, operacija je nazvana "Most Menai"

Određeno je kako će princ Vilijam odmah postati monarh, a Kejt Midlton bi postala kraljica supruga

Objavljeno:

Vest da kralj Čarls ima rak u februaru je proputovala je svetom, a ubrzo nakon toga govorilo se o tome šta će biti kad on premine. Sada je otkriveno i šta će se dogoditi s kraljicom Kamilom. Smrt njegove majke, kraljice Elizabete II, koja je preminula u septembru pretprošle godine, bila je predviđena planom za vanredne situacije poznatim kao "Operacija Londonski most", tako sada postoje protokoli i u slučaju kraljeve smrti, "Operacija Most Menai".

Bila bi slobodna da bira svoju budućnost

Određeno je kako će princ Vilijam odmah postati monarh, a Kejt Midlton bi postala kraljica supruga. Kako tvrdi Daily Mirror, kraljica Kamila u tom bi slučaju postala kraljica udovica, koja bi nastavljala da obavlja svoju dužnost prema novom šefu države, jer nije imenovana u kraljevskoj liniji nasledstva.

Bila bi slobodna da sama donese odluku o svojoj budućnosti. Mogla bi da se povuče u Ray Mill House, svoj dom na selu, ili da nastavi svoj dobrotvorni rad, u okviru kog se fokusirala na područja poput zdravlja, pismenosti, umetnosti i podrške osobama koje su preživele silovanje i seksualni napad.

Kraljica Elizabeta imala želju da Kamila postane kraljica supruga

Prva koja je koristila tu kraljevsku titulu bila je kraljica Adelaide, koja je za 12 godina nadživela svog supruga, kralja Vilijama IV. Njihova sva deca preminula su još u detinjstvu, pa je kruna pripala Vilijamovoj nećaki kraljici Viktoriji. Nakon smrti kralja Džordža VI, 1952. godine, baka kralja Čarlsa, Elizabeta, donela je odluku da bude kraljica majka. Bila je podrška kraljici Elizabeti tokom njene vladavine, a pridružila se ostalim članovima kraljevske porodice na posebnim događajima kao što su Trooping the Color i Royal Ascot, čak u svojim kasnim 90-im.

Preminula je 2002. u 101. godini, a kraljica Elizabeta govorila je o majčinoj "zaraznoj želji za životom" u retkom televizijskom prenosu iz dvorca Vindsor uoči sahrane kraljice majke.

"Tokom godina sam upoznala mnogo ljudi koji su morali da se nose s gubitkom porodice, ponekad u najtragičnijim okolnostima. Stoga se smatram srećnom što je moja majka bila blagoslovena dugim i srećnim životom. Imala je zaraznu želju za životom i to ju je pratilo do samog kraja. Takođe znam da joj je njena vera uvek bila velika snaga", rekla je Elizabeta.

Pre njene smrti, kraljica Elizabeta izjavila je kako želi da Kamila bude poznata kao kraljica supruga kad Čarls stupi na tron.

"Kada moj sin Čarls postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj supruzi Kamili dati istu podršku koju ste davali meni i moja je iskrena želja da, kada za to dođe vreme, Kamila postane kraljica supruga jer nastavlja svoju vernu službu", poručila je Elizabeta.

Bonus video:

01:16

KRALJ MILUTIN JE DAVAO KILO ZLATA IZ NAŠIH RUDNIKA ZA KILO FARBE Kastratović: Sada sva prirodna bogastva poseduju NATO agresivci

(Espreso/Daily Mail/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.