POLAKO KREĆU PONUDE ZA GRČKU: Espreso vam preporučuje nekoliko destinacija KOJE SU RAJ NA ZEMLJI (FOTO)
Zakintos, Foto: Privatna arhiva/T.Đ.

letovanje i odmor

POLAKO KREĆU PONUDE ZA GRČKU: Espreso vam preporučuje nekoliko destinacija KOJE SU RAJ NA ZEMLJI (FOTO)

Srbi obožavaju ova tri letovališta u Grčkoj

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Najomiljenija destinacija Srba - Grčka, nudi mnogobrojne prelepe destinacije i plaže gde možete da provedete dane odmora na najbolji mogući način. Iako sezona još uvek nije počela, potražnja Srba za Grčkom je uveliko u toku.

Iako mnoge turističke agencije još uvek nisu objavile detaljan program i cenovnik, kao i termine letovanja, redakcija portala Espreso preporučuje vam nekoliko prelepih destinacija u ovoj zemlji koja su kao iz snova!

Zakintos

Zakintos je treće ostrvo po veličini u Jonskom moru. Površina ostrva je 410 km2 a dužina obale je 125 km. Sa susednom Kefalonijom i Peloponezom je jako lepo povezan svakodnevnim brodskim polascima.

Toplo vam preporučujemo Laganas koji ima ponudu najlepših apartmana. Laganas je malo mestašce koje se nalazi na jugu Zakintosa.

Zakintos, Letovanje
foto: Privatna arhiva/T.Đ.

Laganas ima prostranu i dugačku plažu koja vas vodi od najudaljenije tačke samog grada pa do ostrvceta "Cameo".

Zakintos, Letovanje
foto: Privatna arhiva/T.Đ.

Povezano kopnom putem improvizovanog mostića sklepanog od dasaka, ostrvce "Cameo" predstavlja jednu od najlepših destinacija u Laganasu.

Ulaz se plaća, a stepenicama uklesanim u stene sa zadnje strane, spustićete se do plaže koju ovo ostrvce poseduje i možete uživati u muzici koja se non-stop čuje iz lokalnog bara.

Zakintos
foto: Privatna arhiva/T.Đ.

Ulaz se plaća, a stepenicama uklesanim u stene sa zadnje strane, spustićete se do plaže koju ovo ostrvce poseduje i možete uživati u muzici koja se non-stop čuje iz lokalnog bara.

Ne zaboravite, Laganas je prepun kafića, klubova i diskoteka. Možete se provesti po vašoj volji. Grad je stalno "u životu" i buku iz lokalnih ugostiteljskih objekata čućete u svojoj hotelskoj sobi.

Ipak, najlepše od svega na Zakintosu, preporučujemo krstarenje i obilazak celog ostrva i svih zabačenih plaža, a pogotovo plaže Navajo koja je pravi raj na zemlji!

Zakintos, Letovanje
foto: Privatna arhiva/T.Đ.

Negde oko 1981. godine, grčke vlasti su primetile brod u vodama Zakintosa koji im je bio sumnjiv. Ubrzo su otkrili da brod krijumčari ljude, cigarete, alkohol i potera je počela. Nevreme i loša vidljivost su doprineli da se brod nasuka na Navajo plažu.

Olimpik Bič

Olimpik Bič važi za jedno od najomiljenijih letovališta Srba. Smešten je u samom podnožju Olimpa, na samoj obali Egejskog mora, udaljeno na svega dva kilometra od Paralije, mami uzdahe srpskih turista neobičnim i veoma lepim peščanim plažama.

Olimpik Bič
foto: Privatna arhiva

U Olimpik Biču more je preko sezone uvek toplo, a klima je prijatna. Temperature se kreću u proseku od 28 do 30 stepeni.

Plaže na Olimpik Biču

Sitan, zlatnožuti pesak na plažama u Olimpik Biču milovaće vam stopala. Uz plaže su smeštene taverne, kafići, kao i prodavnice sa sportskom opremom i stvarima za plažu.

Olimpik Bič
foto: Privatna arhiva

Voda u Olimpik Biču je godinama izuzetno čista, a o tome svedoči plava zastavica koja predstavlja znak čistine vode i koja se već godinama vijori u ovom mestu.

Inače, plaža Olimpik Bič i plaža Paralija su spojene velike plaže.Takođe, dva mesta povezuju lepo, noću osvetljno šetalište i biciklistička stazu.

Olimpik Bič
foto: Privatna arhiva

Izleti

Jedan od najlepših izleta na koje možete krenuti iz Olimpik Biča je poseta planini i poluostrvu Atos.

Atos ima poseban status – on je Autonomna manastirska država Svete planine.

Takođe, letovanje u Olimpik Biču je dobra prilika da posetite Meteore.

To je najveći kompleks pravoslavnih manastira u Grčkoj.

Izgrađeni su na vrhovima stena i litica.

Ove stene se nalaze na severozapadnom obodu ravnice Tesalije, blizu reke Penejos i planine Pindus.

Paralija

Ovo malo mesto ispod planine Olimp, već godinama unazad je izuzetno popularno turističko letovalište, kako zbog predivnih peščanih plaža sa sitnim belim peskom, tako i zbog bogatog sadržaja koje nudi.

Paralia, Paralija, Cene
foto: Privatna arhiva, Profimedia

Udaljena je oko 60 kilometara od Soluna, a od svima poznatih grčkih letovališta Leptokarije i Nei Porija udaljena je oko 30 km, a na samo 6 km od najpoznatijeg trgovačkog centra severne Grčke, Katerini, sa kojim ima stalnu autobusku liniju.

Paralija nudi sve što Vam je potrebno za odmor i dobar provod: Prodavnice, prodavnice suvenira, Lidl, kafići, restorani, taverne, klubovi.

U Paraliju dolazi mnoštvo ljudi iz Srbije, pa zbog toga u nekim prodavnicama i buticima čak imaju i prodavce iz Srbije ili Grke koji su naučili srpski jezik.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso/Miloš Dojčinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.