POLICAJCI SU NAŠLI DEVOJČICU KAKO SEDI ISPRED ZATVORENE ŠKOLE: Kad su joj prišli, videli su nešto što ih je sledilo
Foto: Printcreen

KO JOŠ OVO RADI?

POLICAJCI SU NAŠLI DEVOJČICU KAKO SEDI ISPRED ZATVORENE ŠKOLE: Kad su joj prišli, videli su nešto što ih je sledilo

Dok u Rusiji traje raspust, a roditelji rade, deca se često igraju napolju bez nadzora

Objavljeno:

Glavni akter crne hronike u ruskom Volgogradu ovih dana je 11-godišnja devojčica, koja je 9. avgusta, lutajući ulicom, odjednom odlučila da zapali školu. Što je još bizarnije, policiji je rekla da joj je jedini motiv bila radoznalost, piše portal Volgograd.kp.ru.

Organima reda nije bilo teško da joj uđu u trag jer su kamere bila okačene na Srednju školu broj 92, na koju se dete piroman okomilo.

Dok u Rusiji traje raspust, a roditelji rade, deca se često igraju napolju bez nadzora. Upravo to je bio slučaj i sa neimenovanom devojčicom koja kaže da je sa drugaricom sedela ispod ulaza u školu, kada joj je pala na pamet misao „Šta će se desiti ako stavim zapaljeni papir ispod vrata?“.

Ona je pritom sa sobom nosila upaljač i papir.

– Zašto ste zapalile papir? – pitali su je inspektori.

– Iz radoznalosti. Zapalila sam ga i ugasila i stavila ga ispod vrata. Mislila sam da se neće upaliti – rekla je ona u snimku koji je podelila policija.

Međutim, papir je ipak planuo, kao i cela prostorija sa druge strane. Devojčice su pobegle i bacile upaljač u žbunje.

Vatrogasci su brzo sve ugasili, ali je jedna prostorija skroz izgorela. Škola se trenutno renovira, dok iz gradske uprave uveravaju roditelje da to neće uticati na datum početka nastave.

U međuvremenu, policija je brzo ušla u trag prestupnici i njenoj drugarici, koje su odmah odvedene u stanicu.

Kako je novinarima rečeno u Volgogradskom odeljenju ruskog MUP-a, devojčica je optužena za “uništavanje ili oštećenje tuđe imovine u većim razmerama, počinjeno nepažljivim rukovanjem vatrom“. Devojčica nema dovoljno godina kako bi odgovarala za ovo krivično delo, ali je registrovana, što će se odraziti na visinu kazne u slučaju da kasnije prekrši zakon.

Policajci su, kako se navodi, sproveli “ozbiljan razgovor” sa njom i sa njenim roditeljima koji će morati da plate za štetu pričinjenu školi.

(Espreso/kp.ru)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.