HARISU LOPOV UŠAO U STAN, OVAJ MU ZA SLEDEĆI PUT OSTAVIO PORUKU: "Poruka bratu koji je uzeo šta mu je trebalo"
Zgrada, Foto: ZORANA JEVTIĆ

smehotresno

HARISU LOPOV UŠAO U STAN, OVAJ MU ZA SLEDEĆI PUT OSTAVIO PORUKU: "Poruka bratu koji je uzeo šta mu je trebalo"

Događaj od pre dve godine, ponovo je postao viralan na društvenim mrežama

Objavljeno:

Novinar iz Sarajeva, Haris Dedović, pre nekog je bio žrtva krađe, a kako su takva dela u bila veoma česta u njegovom komšiluku, pod sumnjom da će se lopov ponovo nameriti na njegovu adresu, odlučio je da ga zaustavi pred vratima stana.

Ostavio mu je poruku zalepljenu na vrata, a kasnije ju je fotografisao i postavio na društvene mreže, pozivajući svoje komšije na oprez, budući da jednom već nedostaje bicikl, a Harisu je nestalo nekoliko pari obuće, drugi lični predmeti i novac.

Događaj od pre dve godine, ponovo je postao viralan na društvenim mrežama.

"Poruka bratu koji je ušao u stan i uzeo šta mu je trebalo"

"Ako ti je trebalo i nisi imao šta da obuješ, halal bile čizme i cipele. One žute čizme 'kanađanke' su ti jako stare, jer ja i zimi retko nosim čizme pa mi mogu dugo trajati. S druge strane, u voznom su stanju i nisu iznošene previše. Uzmi sprej za impregnaciju pred zimu, naprskaj dobro. Smeđe cipele su ti promašaj. Neka čudna nijansa. Teško ćeš naći remen za uz njih, ali mogu ono 'kežual koša' preko kaiša. I one su nekoliko puta obuvene, kad sam imao neka gostovanja na TV-u ili nekim konferencijama", piše Dedović u poruci.

U nastavku mu je skrenuo pažnju šta da radi ukoliko se ponovo "nađe" u njegovom stanu.

"Ako budeš ulazio opet, nemoj kidati vrata od ormara. Nisi morao ni ovaj put – klizna su. Što se tiče keša, ako ti je trebalo i to je halal. Razumem, sve je haos poskupelo. Ja sam to ostavio od nekih dnevnica za odmor, ali nema veze, zaradiće se ako Bog da, pa ću razmeniti. Američki dolar je skočio pofino, pa pazi da te ne zavrnu u banci ili mjenjačnici po starom kursu. On ti je skoro izaš'o 'bare-bare' (jednako) sa evrima. Ono što ti ne mogu halaliti je da si verovatno ulazio u obući. Tepisi su mi sveže oprani. Ošurio sam se stišćući onu pumpicu dok sam dezinfikovao sve kuda si verovatno prošao. Došle mi podlaktice k'o kod Ronija Kolemana. Doduše nisi ništa isprlj'o. Hvala ti za to. Nisi vala mor'o ovoliko razbacano ostavit', ali kontam, u brzini je bilo. Uzdravlje. Haris", zaključio je Dedović.

U opisu fotografije Dedović je otkrio i razlog zbog kojeg se odlučio na ovakav potez.

"Ovo pišem samo da ne moram da objašnjavam svima pojedinačno - sve je u redu. Ništa se strašno nije dogodilo, hvala Bogu. Desila se materijalna šteta. Ona je nadoknadiva. Ja sam dobro. Nismo se sreli. I da ne srljamo s osudama. Ko zna kakva je muka možda naterala nekoga da hoda navečer i otvara tuđe kuće", poručio je na kraju Dedović.

Bonus video:

00:19

Policija na groblju u Zlotu

(Espreso/Blic/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.