ZVEZDA ŽELI SJAJNOG AMERIKANCA: Bivši MVP stiže na Mali Kalemegdan?
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Starsport©

kandidat

ZVEZDA ŽELI SJAJNOG AMERIKANCA: Bivši MVP stiže na Mali Kalemegdan?

Da li je on pravo rešenje za crveno-bele

Objavljeno: 16:18h

Crvena zvezda se već polako priprema za predstojeću sezonu.

Crveno-beli se nalaze u potrazi za pojačanjima, a jedno od njih mogao bi da bude Livaj Rendolf, preneo je italijanski novinar Luka D'Alesandro.

Rendolf (31) igra na poziciji krila, ali može da pokrije i poziciju beka.

On je rođen u Alabami gde je završio i koledž, ali potom nije bio odabran na NBA draftu. Za ugovor u NBA ligi pokušao je da se izbori igranjem u filijali Bostona, ali ni to mu nije pošlo za rukom.

Usledio je dolazak u Evropu, gde je u Italiji nosio dresove Avelina i Sasarija, a potom je deo sezone proveo u Strazburu.

Rendolf se potom vratiou Ameriku i tri godine je nastupao za filijalu Klivlenda, dok je u dresu Kavalirsa uspeo da odigra dva meča u predsezoni, ali je opet ostao bez ugovora. Isto se dogodilo i u njegovim pokušajima u Bostonu i Minesoti.

Ponovo je napustio Ameriku, ali je ovog puta otišao na Novi Zeland na kome je proveo šest meseci pre nego što se vratio u Evropu i potpisao ugovor sa Ostendeom.

Tamo je igrao veoma dobro, osvojio je titulu i bio MVP lige, pa je kao nagrada došao prelazak u Hapoel Jerusalim.

U dresu izraelskog kluba dva puta je bio deo idealne petorke FIBA Lige šampiona, a imao je prilike da sarađuje sa bivšim trenerom Partizana Aleksandrom Džikićem.

Prosečno je u u sezoni beležio 16,2 poena, uz 4,4 skoka i 3,2 asistencije po utakmici. Najbolji meč imao je protiv Benfike kada je ubacio 29 poena (4/6 za tri).

Rendolf je sa timom iz Jerusalima produžio saradnju do 2025. godine, ali nije poznato da li u ugovoru postoji izlazna klauzula,

Ostaje nam da sačekamo i vidimo da li će Zvezda dovesti američkog košarkaša.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.