POJAČANJE! Ko je TA ATOMSKA BOMBA koju je Zvezda tempirala za napad na Ligu šampiona?
Zvezdan Terzić i Vladan Milojević, Foto: Printscreen/Youtube/Starsport/Montaža/D.T

delijama ide voda na usta

POJAČANJE! Ko je TA ATOMSKA BOMBA koju je Zvezda tempirala za napad na Ligu šampiona?

Transfer detonacija na Marakani

Objavljeno: 17:17h

Fudbalski klub Crvena zvezda krenula je dodatno ojačavanja već postojećeg sjajnog tima pred borbu za Ligu šampiona - predstojećeg leta 2024. godine...

Jedna od meta crveno-belih je desni bek iz Južne Koreje, Seol Jung-Vu! Zvezda već godinama kuburi sa pozicijom desnog beka odnosno vingbeka, a svojevremeno su Aleks Vigo i Kristijan Pićini figurirali kao trajna rešenja - ipak, to se u stvarnosti nije dogodilo.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezdafoto: Starsport©

Sada je izbor pao na brzonogog Korejca, člana tamošnjeg Ulsana, koga je uživo na delu gledao Marko Marin - član uprave srpskog šampiona.

Ko je Seo Jung-Vu, najavljeno veliko pojačanje Crvene zvezde za Ligu šampiona?

Seol Jung- vu je u mlađim kategorijama nastupao kao desno krilo, ali je u profesionalnom fudbalu pomeren malo defanzivnije pa igra ili kao vingbek ili kao klasičan desni bek u formaciji sa četvoricom igrača u poslednjoj liniji. Zanimljivo, iako desnonog, Seol može da nastupi prinudno na mestu levog beka, što smo prethodnih godina gledali i od Marka Gobeljića i od Lazara Nikolića.

1 / 3 Foto: Joe Giddens / PA Images / Profimedia

Reprezentativni desni bek Južne Koreje rođen je u gradu Ulsan, a u istoimenom klubu je i ponikao.

Prošao je sve mlađe kategorije, pohađao fakultet u Ulsanu i igrao za univerzitetski tim, a zatim dobio i šansu u prvom timu. Seniorskoj ekipi priključen je 2020. godine i odmah je dobio značajniju ulogu u timu - sa 25 godina već ima 141 meč, šest golova i 13 asistencija u dresu Ulsan Hjundaija.

Dva puta je osvajao šampionat Južne Koreje, jednom je sa Ulsanom stigao do titule u Ligi šampiona Azije, a ima i zlatnu medalju sa Azijskih igara gde je bio deo nacionalnog tima.

Seol Jung Vu debitovao je za seniorsku reprezentaciju Južne Koreje u leto 2023. godine, na prijateljskoj utakmici protiv El Salvadora.

Bonus video:

03:34

Natho LJUT posle derbija: Ovo nije fudbal, neko mora da kaže istinu!

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.