PARTIZANU NIJE BILO SPASA: Duljaj SVE promašio i ZAPEČATIO sudbinu crno-belih!
Igor Duljaj, Foto: Starsport

derbi

PARTIZANU NIJE BILO SPASA: Duljaj SVE promašio i ZAPEČATIO sudbinu crno-belih!

Trener Parnog valjka imao duel za zaborav

Objavljeno: 21:26h

Fudbaleri Partizana poraženi su u polufinalu Kupa Srbije od Crvene zvezde rezultatom 2:0.

Crno-beli su tako i ove sezone ostali bez trofeja, pošto u Superligi imaju deset bodova manje od večitog rivala šest kola pre kraja.

Kada se pogleda ova utakmica, jasno je da je glavni krivac za ovakvu predstavu Parnog valjka Igor Duljaj.

Fudbaleri Partizana po završetku meča sa Crvenom zvezdom
Fudbaleri Partizana po završetku meča sa Crvenom zvezdomfoto: Starsport

Trener Partizana je bukvalno sve promašio na ovoj utakmici.

Najveća greška mu je stavljanje na desnog beka Aleksandra Filipovića umesto Aranđela Stojkovića, koji je bio asistent u 173. večitom derbiju za pogodak Sameda Baždara.

Partizan je ove večeri na Marakani primio dva gola, a za oba je direktan krivac Filipović.

Prvo je postigao autogol nakon udarca Pitera Olajinke, a napravio je sličnu grešku i kod drugog gola crveno-belih. Oba puta je očajno procenio let lopte i time sebi i Partizanu potpisao smrtnu presudu.

On je do kraja utakmice ostao na terenu, dok je Stojković na početku drugog poluvremena ušao umesto Svetozara Markovića.

Aranđel Stojković i Piter Olajinka u duelu
Aranđel Stojković i Piter Olajinka u duelufoto: Starsport

Jeste kapiten Partizana imao žuti karton, ali njegovim izlaskom odbana Partizana bila je poroznija nego ikad, pošto su Filipović i Bojan Kovačević izgubili skoro sve duele sa ofanzivcima Crvene zvezde.

Sa druge strane, Stojković je u drugom poluvremenu bio jedan od najboljih igrača Parnog valjka i time je samo dokazano da je Duljaj apsolutno pogrešio što ga je držao na klupi i pitanje je da li bi Zvezda postigla dva onakva gola da je on bio na terenu.

Nije to jedini greh, Duljajeve izmene na ovom meču su bile u krajnju ruku veoma čudne. Mateusa Saldanju je držao na klupi sve do 72. minuta, a tada je bilo već kasno za sve.

Užasna partija... Nikola Antić
Užasna partija... Nikola Antićfoto: Starsport

Takođe, potpuno je pretumbao tim Partizana svojim promenama, pa je u jednom trenutku bilo veoma teško shvatiti u kojoj formaciji je igrao klub iz Humske 1.

Partizan je u drugom poluvremenu stvorio samo jednu dobru šansu, ali ni ona nije došla iz igre, već posle sjajnog pokušaja Nemanje Nikolića iz daljine.

Nikola Antić je odigrao još jednu katastrofalnu utakmicu u dresu Partizana, ali i pored toga je na terenu proveo čak 72 minuta. Da stvar bude još gora, on je izvodio maltene sve kornere za crno-bele, a nijedan od njih nije stvorio ni najmanju opasnost za gol Zvezde.

Dolazimo i do Bojana Kovačevića, koji već neko vreme igra u užasnoj formi, ali i pored toga ne gubi mesto u timu. Danas je bio jedan od najgorih igrača na terenu i teško je pronaći jedan dobar njegov potez.

Ostaje pitanje zbog čega Natan De Medina ne dobija nikakvu šansu od Igora Duljaja, pogotovo nakon užasnih partija bivšeg fudbalera Čukaričkog.

Za kraj, Duljaj je još jednom na potpuno pogrešnu poziciju stavio Gajasa Zahida, koji je odigrao jedan od lošijih mečeva u dresu Partizana.

Dosta je tu pitanja za koje odgovor nemamo, ali je u ovom derbiju sve bilo jasno, najveći krivac za ovakvo izdanje Partizana bio je Igor Duljaj.

Bonus video:

00:20

Baklje Grobara završile u golu

(Espreso/Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.