OVA BAKA (72) JE ČAK 5 PUTA POBEĐIVALA RAK, ODSTRANILI JOJ 11 ORGANA: Zbog ovog je doktori zovu MEDICINSKIM ČUDOM
Gejl Din, Foto: Printscreen/facebook

pažnja

OVA BAKA (72) JE ČAK 5 PUTA POBEĐIVALA RAK, ODSTRANILI JOJ 11 ORGANA: Zbog ovog je doktori zovu MEDICINSKIM ČUDOM

Doktorka joj je saopštila da ima maligni tumor od četiri centimetra u levoj dojci.

Objavljeno:

Hrabra žena koja ima 72 godine, prvi put se suočila sa teškom dijagnozom u 38. godini. Gejl Din (72) iz Sidneja je sada baka desetoro unučadi, ali njen najveći podvig je što je pet puta preživela rak, a izvadili su joj čak 11 organa. Zato lekari kažu da je ona pravo medicinsko čudo.

Slučajno otkrila rak dojke

„Brojni lekari su mi rekli da ne poznaju nikoga ko je imao pet različitih ozbiljnih karcinoma i da je preživeo. Zahvalna sam što sam živa“, rekla je Gejl. Ona se s 38 godina prvi put susrela s prvom opakom bolešću i to rakom dojke koji je otkrila sasvim slučajno na preventivnom pregledu. Doktorka joj je saopštila da ima maligni tumor od četiri centimetra u levoj dojci.

„Imala sam 38 godina, osećala sam se dobro. Nikada nisam imala veliki zdravstveni problem do tada. Ali to je priroda raka. To je podmuklo“, kaže i dodaje da je odmah pomislila na svoje troje dece jer je samohrana majka. Glavna motivacija za borbu protiv neizlečive bolseti bila su joj deca i prva reakcija joj je bila "kako da pobedim ovu opaku bolest“, piše „news.com.au“.

Posle 5 godina se pojavio na drugoj

Rak dojke, Dojka, Karcinom
foto: Profimedia

Nakon operacije, Gejl je šest meseci išla na hemoterapije, zbog koje je izgubila kosu. Pet godina kasnije, tokom kontrolne mamografije, lekari su joj rekli da ima rak na drugoj dojci. Ovog puta, bar je znala sa čime ima posla. „Uvek sam videla rak kao neprijatelja koga treba pobediti. Nisam to vidjela kao ubicu ili nešto čega bih se plašila“, priča Gejl. Ali hemoterapija od nekoliko godina je uzela danak i tri godine nakon drugog karcinoma došla je i treća dijagnoza. Gejl je otišla kod ginekologa nakon što je imala vaginalno krvarenje, a on joj je saopštio da joj je matericu „pojeo rak“. Ubrzo je imala operaciju na kojoj je uklonjena materica.

Udala se drugi put

Posle toga je Gejl bila mirna 16 godina tokom kojih je uživala. Putovala je i zaljubila se u svog sadašnjeg muža. Međutim, 2015. godine je tokom redovne kolonoskopije ustanovljeno da ima rak karlice veličine teniske loptice. I opet je morala da se bori. Operacija, pa oporavak. Devet nedelja je provela u krevetu.

Prošle godine, kada je otišla na redovnu kontrolu zbog blokade creva sa svojom torbom za kolostomu, doktori su pronašli rak na levom bubregu. „Bio je to veliki šok, ali moj specijalista je rekao da nije problematično i da će mi izvaditi bubreg“, priča Gejl.

Pomaže drugima u borbi s bolešću

Nakon što je preživela toliko karcinoma i izvadili joj mnogo organa, uključujući dojke, 26 limfnih čvorova, matericu, jajovode, jajnike, žučnu kesu i levi bubreg, 72-ogodišnja Gejl se nada da se rak neće vratiti. Godine 2017. odlučila je da se testira na mutaciju gena BRCA, koja je bila pozitivna i objasnila njena prva dva raka dojke. Sada pomaže drugima tako što je pristala da postane predmet istraživanja raka i apeluje na sve da se podvrgnu preventivnim pregledima kako bi imali vremena da reaguju ukoliko ih zatekne ta teška dijagnoza.

02:55

ZAMALO NISAM UMRO NA SCENI! IZGUBIO SAM 9 KILA ZA 15 DANA Lečić otkrio NEOBIČAN RECEPT monaha iz Hilandara kojim leče ČAK I RAK!

(Espreso/Najžena/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.