EVO KAKO DA TART SA MAKOM BUDE MEKAN I SOČAN: Iskusne domaćice otkrivaju tajnu
Tart, Foto: Printscreen/YouTube/One day One recipe

recept

EVO KAKO DA TART SA MAKOM BUDE MEKAN I SOČAN: Iskusne domaćice otkrivaju tajnu

Nema ništa bolje od savršeno mekanog i sočnog tarta sa makom koji se topi u ustima

Objavljeno: 19:00h

Iskusne domaćice znaju tajne kako postići baš tu teksturu i ukusnost koju svi obožavaju. Evo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da vaš tart sa makom bude upravo takav.

Kvalitetni sastojci: Kao osnova svakog dobrog recepta, i za tart sa makom važno je koristiti kvalitetne sastojke. Birajte sveži mleveni mak i visokokvalitetno brašno kako biste postigli najbolje rezultate.

Pravilna priprema: Temeljno pripremite sve sastojke pre nego što počnete mešati. To uključuje merenje sastojaka, pripremu kalupa za pečenje i zagrevanje rerne na odgovarajuću temperaturu.

Balans teksture: Da biste postigli mekan i sočan tart, bitno je pronaći balans između teksture testa i fila od maka. Testo treba da bude lagano i prozračno, dok fila treba da bude dovoljno vlažna da zadrži mekoću.

Pravilno pečenje: Pazite da tart pečete na pravilnoj temperaturi i vreme kako biste postigli savršenu zlatno smeđu boju i mekanu teksturu. Prekomerno pečenje može dovesti do suvog tarta, dok nedovoljno pečenje može ostaviti testo sirovo.

Dodaci za sočnost: Dodavanje malo mleka, maslaca ili slatke pavlake u fil od maka može dodatno poboljšati sočnost tarta. Takođe, možete razmisliti o dodavanju malo citrusne kore ili ekstrakta vanile za dodatni sloj ukusa.

Tart
foto: Printscreen Youtube/Bon Appétit By Fati

Evo i jednostavnog recepta:

Sastojci:

200g svežeg mlevenog maka

200g brašna

150g putera

100g šećera

2 jaja

150ml mleka

1 kašičica ekstrakta vanile

Prstohvat soli

Prašak za pecivo

Priprema:

1. U posudi izmešajte brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo. 2. U drugoj posudi umutite puter sa šećerom dok ne dobijete kremastu smesu. 3. Dodajte jaja i ekstrakt vanile u smesu od putera i dobro umutite. 4. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu od jaja i putera, mešajući dok ne dobijete glatko testo. 5. Umešajte mleveni mak u testo. 6. Prebacite testo u podmazanu tepsiju za pečenje. 7. Pecite tart u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta ili dok ne postane zlatno smeđ. 8. Ostavite tart da se ohladi pre sečenja i posluživanja.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.