PEČENI KROMPIR SA AROMATIČNIM BEŠAMEL SOSOM: Kombinacija koja je NESTVARNO DOBRA, da poludiš koliko se uklapa
Najbolji krompir, Foto: Printscreen / Instagram / dontgobaconmyheart_

VIDEO

PEČENI KROMPIR SA AROMATIČNIM BEŠAMEL SOSOM: Kombinacija koja je NESTVARNO DOBRA, da poludiš koliko se uklapa

Krompir zapecite sa aromatičnim bešamel sosom koji ste pomešali sa namazom od belog luka. Super je predlog kao prilog ili glavno jelo.

Objavljeno:

Krompir je povrće koje može da se priprema na milion načina, a svi ga najčešće jedu kao prilog. Možete da pravite pomfrit, kuvani, pire, ali ubedljivo je najukusniji pečeni krompir. Takođe, krompir možete da dodate u testo i tako napravite ukusna peciva. Ako i vi volite da ga jedete, onda vam predlažemo ovo jednostavno jelo za pečeni krompir sa bešamel sosom.

Sastojci:

8-9 krompira

1 glavica belog luka

250 ml pavlake za kuvanje ili neutralne pavlake

60 ml mleka

1 kašika neslanog putera

1 kašičica majčine dušice

1/4 kašičice muskatnog oraščića

40 g parmezana

220 g tvrdog sira

sveži vlašac

Recept za pečeni krompir sa bešamel sosom:

Ispecite beli luk

Isecite vrh belog luka, pa stavite celu glavicu na aluminijumsku foliju. Malo naljite i posolite, umotajte u foliju. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 30 minuta. Kada se luk malo prohladi izvadite ga i ispasirate da dobijete paštetu ili namaz.

Pripremite jelo

Krompir isecite na tanke kolutove. Možete da koristite rende ili ako imate ljuštilicu za krompir. Poređajte krompir uspravno u posudu koju ste premazali puterom. Celu posudu napunite krompirom.

Napravite sos

U šerpi pomešajte neutralnu pavlaku, mleko, puter, pola količine rendanog parmezana, rendani tvrdi sir (100 g), muskatni oraščić, so, biber i majčinu dušicu. Kuvajte na nižoj temepraturi dok se sastojci ne sjedine, uz neprestano mešanje. Nemojte da dozvolite da sos proključa. Dodajte u sos namaz od belog luka, pa sve dobro promešajte.

Pecite

Sipajte sos preko krompira, pa pokrijte alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 40 minuta. Zatim skinite foliju, pa pospite preostalim sirom i parmezanom i vratite u rernu na još pola sata. Pospite seckanim vlašcem.

BONUS VIDEO:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso / Stvar ukusa / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.