OVE DVE VOĆKE NOVAKU ĐOKOVIĆU DAJU NADLJUDSKU ENERGIJU: Ima ih u SVAKOJ PRODAVNICI, a nisu ni SKUPE
Novak Đoković, Foto: Printscreen/Facebook/ATP Tour

morate znati!

OVE DVE VOĆKE NOVAKU ĐOKOVIĆU DAJU NADLJUDSKU ENERGIJU: Ima ih u SVAKOJ PRODAVNICI, a nisu ni SKUPE

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković otkrio je jednom prilikom koje dve namirnice obožava da jede.

Objavljeno:

Đoković je ispisao istoriju tenisa i sporta uopšte sa 24 osvojena grend slema, a pored talenta, neumornog rada na sebi i mentalne snage, za njegove ogromne uspehe zaslužna je i ishrana koja je gotovo uvek izazivala komentare u javnosti.

Na jednoj konferenciji za medije nakon meča na Rolan Garosu, Novak je otkrio je šta konzumira na terenu, u pauzama meča.

– Banane, urme i voda, ja stvarno ne shvatam, svaki meč isto, dogovorimo se, a oni i dalje ne razumeju. Donesu mi jabuku. Kakva jabuka, čoveče. Onda nađem krušku, nema urme. Pa mi donose neke magnete, ma, svašta nešto – nasmejao je Nole tada okupljene novinare, a poznato je da su ove namirnice zapravo dostupne u skoro svakoj prodavnici i vrlo su pristupačne svima.

Urme
foto: Profimedia

Urme imaju prilično impresivne zdravstvene prednosti. Pored mnoštva vitamina i minerala, bogate su antioksidantima, potpomažu zdravlje organa za varenje, štite mozak i srce, podižu nivo energije i kondicije. Tri urme sadrže oko 200 kalorija, 54 grama ugljenih hidrata sa oko pet grama vlakana, gram proteina i nemaju masti. Ova količina obezbeđuje i manje količine širokog spektra hranljivih materija, uključujući vitamine B, vitamin K, kalcijum, gvožđe, magnezijum, kalijum, cink i mangan, piše „Hello“.

Koliko vode bi zaista trebalo da pijemo tokom dana?

Magnezijum je važan mineral za ljudsko telo i mozak. On reguliše funkciju mišića i nerava, nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Takođe je ključan za sintezu proteina u telu.

Bakar, kog takođe ima u urmama, pomaže da vaše telo dobije dovoljno gvožđa. Zajedno sa magnezijumom omogućava telu da formira crvena krvna zrnca. Bakar takođe pomaže da kosti ostanu zdrave.

Pored ovog supervoća, Novak Đoković konzumira i banane, koje sadrže tri prirodna šećera – saharozu, fruktozu i glukozu – i u kombinaciji sa vlaknima savršene su za trenutno povećanje energije. Istraživanja su pokazala da konzumacija samo dve banane dnevno osigurava dovoljno energije za naporni trening od devedeset minuta.

Bonus video:

03:22

NEDELJU NISU PISALI MARINA I FUTA! Džejev prijatelj otkrio PRAVOG autora, pa izneo ŠOKANTNE podatke o najvećem tekstopiscu!

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.