![OVO JE NAJBOLJA MARINADA ZA RIBU: Ovako SOČNU do sada niste SPREMALI, tajna se KRIJE U 1 SASTOJKU (RECEPT)](/data/images/2022/05/31/20/1184085_44_ls.jpg)
NJAMI
OVO JE NAJBOLJA MARINADA ZA RIBU: Ovako SOČNU do sada niste SPREMALI, tajna se KRIJE U 1 SASTOJKU (RECEPT)
Možete dodati par kapi limunovog soka
Ovako se pravi riblja marinada.
Sastojci
Za marinadu:
1 čaša ulja
1 čaša belog vina
2 kašike soli
![Oslić](/data/images/2022/09/27/20/1263019_oslic_ff.jpg?ver=1668443790)
2 kašike suvog biljnog začina
2 kašike sitno seckanog peršuna
2 kašike sitno seckane šargarepe
2 listića lovora
1 kesica bibera u zrnu
2-3 kašike sirćeta
Za nalivanje:
oko 1 l ulja
Ostalo:
3 kg ribe - skobalj
Priprema
Ribu očistiti i svaku iseći na 3 dela, ako je sitnija onda na pola.
U dubljoj posudi sjedinimo ulje, belo vino, so, suvi biljni začin, seckani peršun, seckanu šargarepu, lovor (staviti listiće na plotnu da se kratko zapeku pa ih izmrviti - lepšeg je ukusa), dodati biber i po ukusu sirćeta i sve promešati.
Ređati u ekspres lonac: Red ribe (što gušće složene), preliti sa nekoliko kašika marinade, opet red ribe, pa nekoliko kašika marinade, pa opet riba. Kada je sve složeno zaliti sa preostalom marinadom.
![Riba, Pastrmka](/data/images/2022/11/08/19/1284551_jelo4_ff.jpg?ver=1668443808)
Naliti ulja da bude 2 cm preko ribe. Poklopiti i staviti da se kuva, kada provri malo na tišu vatru, ali da vri. Kuvati 3 sata.
Kada se skroz ohladi servirati. Možete dodati par kapi limunovog soka.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!