OGROMNA TUGA! PREMINUO KOSTA ZA KOG SE BORILA CELA SRBIJA: Njegovo malo srce nije izdržalo, reči mame BOLE
Mali Kosta, Foto: Društvene mreže

PRETUŽNO!

OGROMNA TUGA! PREMINUO KOSTA ZA KOG SE BORILA CELA SRBIJA: Njegovo malo srce nije izdržalo, reči mame BOLE

Kosta je nažalost izgubio bitku pre nego što su mu lekari dali anesteziju

Objavljeno:

Konstantin Vasović, petogodišnji dečak koji je bolovao od Dišenove mišićne distrofije, preminuo je rano jutros u Beogradu. Ova bolest mališanu dijagnostikovana je pre dve godine, a majka se oprostila od njega srceparajućom porukom. Ona je poručila da je Kosta nažalost izgubio bitku pre nego što su mu lekari dali anesteziju.

Majka je poručila da je Koletovo hrabro srce nažalost prestalo da kuca iako je u svog sina verovala više nego u ikog na celom svetu.

- Želim da vas obavestim da je moj Kole, moj hrabri dečak jutros preminuo, pre nego što su mu dali anesteziju. Njegovo srce je promenilo ritam i zauvek prestalo da kuca. Hvala svima koji ste bili podrška, koji ste se borili zajedno sa mnom. Dišenova mišićna distrofija je pobedila, a moj Kole je izgubio ovu bitku. Verovala sam u njega više nego u sebe. Pokušala sam sve, ali njegovo hrabro srce nije više moglo da se bori, nije moglo vise da trpi bolove. On će zauvek ostati hrabriša, jer zaista to i jeste bio - napisala je njegova majka.

"Ništa te više neće boleti"

Ona je jednu poruku na društvenim mrežama uputila i direktno Kosti, rekavši da će se jednom ponovo sresti.

- Srećo majkina, neka te anđeli čuvaju. Počivaj u miru, vidimo se jednog dana gore na nebu. Mili moj anđele. Volim te, budi mi srećan gore na nebu, ništa te više neće boleti -napisala je njegova mama Katarina.

Rođen kao zdrav dečak, propričao tek sa 3 godine

Podsetimo, Konstantin je rođen iz kao zdrav dečak, a porođaj je završen carskim rezom.

Mali Kosta
Mali Kostafoto: Društvene mreže

Kod neurologa je upućen kada je imao 3,5 godine radi česte pojave grčeva u potkolenicama posle čega počinje da hoda na prstima i otežanog samostalnog penjanja uz stepenice.

Konstantin je dete koje nikada nije skočilo, trčalo, dete koje je tek sa 3 godine počelo malo više da priča.

Nakon analiza krvi radi dopunskog ispitivanja, rezultat molekularno genetičkih analiza pokazao je postojanje delecije od 51-79 egzona gena za distrofin. Postavljena dijagnoza je distrofija mišića, retka genetska progresivna bolest mišića koja najpre zahvata mišiće listova, butina, kukova, ramenog pojasa, mišiće lica, pluća i na kraju srca.

Za Kostu se borila cela Srbija. Humani ljudi uplaćivali su poruke za njegovo lečenje, nažalost, srce mališana nije izdržalo.

Bonus video:

02:28

KOMŠIJSKA SOLIDARNOST: Melinda bila na korak da joj oduzmu ćerku zbog loših uslova za život, ali onda je dobila veliku pomoć!

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.