LEPA ALEKSANDRA JE PREMINULA A NJENI NAJMILIJI SU SE ODLUČILI NA NAJHUMANIJI POTEZ: Novac za lečenje ide Branislavu
Aleksandra Dinić, Foto: Kurir

SVAKA ČAST

LEPA ALEKSANDRA JE PREMINULA A NJENI NAJMILIJI SU SE ODLUČILI NA NAJHUMANIJI POTEZ: Novac za lečenje ide Branislavu

Operacija je od presudnog značaja za njegovo zdravlje

Objavljeno:

Uprkos velikoj žalosti zbog prerane smrti Mitrovčanke Aleksandre, koja je iznenadila njene najbliže i širu zajednicu, njen duh solidarnosti i pomoći nastavlja da živi kroz nesebičan čin njenih bližnjih.

Aleksandra Dinić, dvadesetdevetogodišnja devojka iz Sremske Mitrovice, izgubila je svoju hrabru životnu bitku protiv opake bolesti. Njena borba, obavijena nadom i podrškom zajednice, ostavlja duboku tugu u srcima svih koji su je poznavali. Ipak, njeni tragovi dobročinstva i ljubavi nastavljaju da žive, duboko usađeni u srcima svih Mitrovčana. Iako je fizički više nema među nama, njen duh ostaje prisutan kroz delovanje njene porodice.

Nakon tragičnog gubitka Aleksandre, njeni najmiliji su odlučili da sav preostali novac sa fondacije, koji je iznosio oko 32.000 evra, prebace Branislavu Rebuši. Razlog hitnosti ovog čina bila je neophodnost sredstava za hitnu operaciju koja je zakazana za 14. maj, a čiji troškovi su bili preveliko finansijsko opterećenje za Rebušu.

Operacija je od presudnog značaja za njegovo zdravlje, ali je bila moguća samo u određenom vremenskom terminu. Zahvaljujući ovoj plemenitoj akciji Aleksandrinih bližnjih, Branislav je dobio neophodna sredstva na vreme, omogućavajući mu da se podvrgne operativnom zahvatu bez odlaganja.

Nataša, sestra Aleksandre Dinić, podelila je dirljivu vest na društvenoj mreži, obaveštavajući prijatelje i zajednicu o odluci porodice u vezi sa preostalim sredstvima sa Aleksandrinog računa. Nataša je dodala da će sve ostale donacije koje su preostale u robi, kao i donacije u kešu od njihovih prijatelja, biti preusmerene na druge korisnike. Ovaj gest iskazuje duboku zahvalnost prema svima koji su podržavali porodicu tokom dve teške godine.

Branislav Rebuša
Branislav Rebušafoto: BUDI HUMAN

Branislav Rebuša se zahvalio porodici Dinić.

- Želeo bih da uputim par reči o jednoj porodici koja zaslužuje posebno mesto u ovom tekstu, i ubedjen sam da će se svi složiti da se ova porodica mora ovako posebno spomenuti. Radi se o jednoj divnoj i velikoj porodici Dinić! Želim da znate da su mnogo učinili za mene, i to u trenucima koji su bili jedni od najtežih u njihovim životima! U trenucima kada ih je napustila njihova Aleksandra, oni su bili uz mene i uspeli su da se izbore za mene i da idem na ovu operaciju. Nataša, Nataša Dinić! Hvala ti i tvojim roditeljima. Naravno, spomenuo sam i sve vas, i kao što rekoh, zahvaljujući svima, pare za moju operaciju će biti uplaćene na vreme i krećemo u borbu. Biće duga, ali spreman sam na sve! I na produžetke, ako zatreba, jer sa vama zajedno mogu sve, jer ste mi svi dokazali koliko ste veliki! Svi vi znate da ste pomogli, a ja pak znam da ćete uvek biti tu uz mene!“

Branislavu Rebuši (45) je u maju 2023. godine je dijagnostikovan maligni tumor oba bubrega (C64 Neoplasma malignum renis, pelvem renalem excludens).

Već u julu prošle godine, Branislavu je učinjena nefrektomija levog bubrega, što je bio prvi korak u borbi sa bolešću. Međutim, u februaru 2024. godine, usledila je nova borba kada su lekari ustanovili maligni tumor na preostalom delu desnog bubrega. Nakon operativnog zahvata, Branislavu je zakazana intervencija radiofrekventne ablacije tumora u inostranstvu, ali jedini slobodan termin je 14. maj 2024. godine.

Branislavova borba protiv raka je inspiracija mnogima, a podrška koju dobija od lokalne zajednice pokazuje snagu solidarnosti i humanosti. Ujedinjeni, možemo pomoći Branislavu da povrati zdravlje i nastavi sa svojim životom.

Bonus video:

03:00

TATJANA MACURA DETALJNO O OPERACIJI: Sve je počelo jer je mislila da je istegla mišić, A OVO JE GLAVNI APEL SVIM ŽENAMA

(Espreso / Kurir / Dijana Ščekić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.