EVO KAKO BRZO I LAKO DA OČISTITE RERNU OD TVRDOKORNIH MRLJA: Nema ribanja, dovoljno je samo da uradite OVO
Čišćenje rerne, Foto: Profimedia

sjajno

EVO KAKO BRZO I LAKO DA OČISTITE RERNU OD TVRDOKORNIH MRLJA: Nema ribanja, dovoljno je samo da uradite OVO

Pomoću nekoliko sjajnih saveta očistićete rernu bez ribanja

Objavljeno:

Čišćenje rerne je najzahtevniji posao i uglavnom svaka domaćica odlaže to što duže može. Teško je čučati i ribati, a ako želite da rerna uvek bude čista potrebno je da je perete posle svake upotrebe. Kako niko nema snage nakon pripreme ručka, a zatim jela i pranja sudova, još i da riba rernu skoro svi taj posao ostavljaju za neki drugi dan. Tako se stavaraju tvrdokorne mrlje koje je teško skinuti. Mi vam predlažemo nekoliko jednostavnih metoda za koje vam nisu potrebna skupa sredstva, već samo par namirnica koje sigurno već imate kod kuće.

Čišćenje sirćetom

Sipajte sirće u bocu sa raspršivačem i lepo poprskajte rernu. Zatim uključite rernu da se zagreje na 100°C nekih 30 minuta. Sačekajte da se rerna ohladi, pa očistite krpom. Mrlje od ulja će nestati.

Čišećenje sodom bikarbonom

U posudi pomešajte 50 ml vode, 8 kašika sode bikarbone i 4 kašike soli. Dobijenom smesom dobro podmažite rernu iznutra. Sledećeg dana samo prebrišite rernu krpom, bez ikakvog napora i ribanja.

Rerna
foto: Printscreen/Youtube/AEG Australia & New Zealand

Čišćenje limunom

Isecite dva velika limuna, pa ih stavite u šerpu ili tiganj. Prelijte vodom (oko 1,5 l). Stavite posudu u rernu, uključite je na 160°C nekih 50 minuta. Kada se rerna ohladi, obrišite je vlažnom krpom.

Čišćenje sodom bikarbonom i sirćetom

Napravite pastu od 200 g sode bikarbone i 50 ml sirćeta. Dobijenom pastom premažite rernu i ostavite da odstoji nekih 40 minuta. Nakon toga rernu samo prebrišite mokrom krpom.

Kako da staklo sija?

Pomešajte 100 g sode bikarbone sa 30 ml vrele vode. Napravite gustu pastu i premažite staklo od rerne. Ostavite da odstoji nekih 30 minuta i prebrišite vlažnom krpom.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.