SI ĐIPING SUTRA STIŽE U SRBIJU: Poznati su svi detalji posete
Si Điping i Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo Srbije

poseta predsednika kine

SI ĐIPING SUTRA STIŽE U SRBIJU: Poznati su svi detalji posete

Svečani doček biće organizovan i ispred Palate Srbija

Objavljeno:

Predsednik Kine Si Điping sutra stiže u Srbiju, u dvodnevnu posetu, a u toku su poslednje pripreme pred dolazak jednog od najvećih svetskih lidera.

Već sad je poznato da Si Đinping stiže u Srbiju sa delegacijom od oko 400 ljudi i da će kineskog predsednika čuvati čak oko 3.400 policajaca.

Ovo su detalji posete:

Predsednika Kine dočekaće naši MIG-ovi, koji će dopratiti njegov avion od granice do Beograda i ispratiti ga pri odlasku.

Si Điping
Si Đipingfoto: EPA-EFE/FLORENCE LO / POOL

Na aerodromu će Si Đinpinga dočekati garda, a tokom svečanosti biće upriličen folklor. Biće spremna cvetna dekoracija a na velikom zidu – poruka kineskom predsedniku. Duž puta u Beogradu biće postavljene kinesko-srpske zastavice i ispisane poruke na nadvožnjacima.

Svečani doček biće organizovan i ispred Palate Srbija.

Ovom prilikom biće potpisano i tridesetak sporazuma.

Tokom ručka služiće se srpska jela i vina, a predsednik Vučić će Đinpingu lično služiti srpska vina, od penušavca do desertnog, najvećim delom autohtone srpske sorte vina.

Za predsednika Kine biće upriličen i muzički program, devojka iz Srbije pevaće pesmu "Moja domovina i ja" na kineskom, a potom će hor "Čarolija" pesmu "Prelepi cvet jasmina" izvesti, takođe, na kineskom.

Program će biti završen pesmom "Ovo je Srbija".

Bonus video:

04:54

MINISTAR TRGOVINE TOMISLAV MOMIROVIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Kina je posetu Sija Srbiji označila kao najvažniju, OVO JE OGROMNA ŠANSA

(Espreso/Blic/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.