BEOGRAĐANKA OTIŠLA U NOVI PAZAR, PA KONOBARU POSTAVILA JEDNO PITANJE: Poludela je kada je čula šta joj je rekao
Novi Pazar/Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

neverica

BEOGRAĐANKA OTIŠLA U NOVI PAZAR, PA KONOBARU POSTAVILA JEDNO PITANJE: Poludela je kada je čula šta joj je rekao

Poče da se vadi, ja počeh da vičem, uspeše nekako da me smire", napisala je vidno iznervirana Beograđanka

Objavljeno:

Jedna Beograđanka priznala je da je ostala i više nego iznervirana neprimerenim ponašanjem konobara iz Novog Pazara, onda kada je nedavno bila u poseti ovom gradu.

Kako je na svom Iks profilu "Introvertna" napisala, navodno, zbog odgovora koji je dobila, kada je konobara u kafiću upitala koliko će je koštati taksi do određene destinacije, prijatelji su morali da je smiruju, a konobar joj se kasnije morao izvinjavati.

"Juče sedim u Novom Pazaru, pijem kafu i bivam dobra hrišćanka. Pitam konobara, koliko bi nam uzeo taksista da nas odveze i vrati do određene destinacije i on odgovara: 'Pošto ste stranci, odraće vas'.

Taksi
Taksifoto: Profimedia

Stranci??? Stranci??? Ja sam u Srbiji, ovo je moja država, ovo je moja zemlja! Odlepila sam.

Rekoh, 'kako to misliš stranci? Ovo je Srbija, ovo je, bre, moja zemlja!'. Poče da se vadi, ja počeh da vičem, uspeše nekako da me smire", napisala je vidno iznervirana Beograđanka.

"Svašta bih mu rekla"

Njena objava izazvala je veliku pažnju na internetu. Dok su jedni stali na njenu stranu i smatrali da su reči konobara bile i više nego nepotrebne, drugi su ipak pokušavali da ga opravdaju, smatrajući da svojom rečenicom nije mislio ništa loše.

"Pa u Pazaru uvek kažu 'tamo u Srbiji', kao da smo dve zemlje", "Uh, ja bih mu u tom slučaju svašta rekla", "Ja sam se u Pazaru zatekao kada je igrala Srbija- Brazil i Saudijska Arabija - Argentina. Niko nije gledao nasu utakmicu, svi su urlali kada su Arapi dobili Argentinu. Tada sam video da tamo, za njih, to nije Srbija", "Nadam se da nije mislio to što mislimo da jeste", glasili su komentari onih koji su stali na njenu stranu.

Kafić/Ilustracija
Kafić/Ilustracijafoto: Profimedia

"Ne drami"

Ipak, bilo je više komentara onih korisnika koji su smatrali da je konobar mislio da je "stranac" u gradu.

"Ne drami! Misli na to da ste sa strane, a ne iz inostranstva", "Tako su meni rekli za taksi kad sam došla u Beograd, kad su čuli moj naglasak", "Stranac si u lokalnoj sredini... ne piješ kavu svaki dan tu", "Nije tačno. Ljudi u Novom Pazaru su uvek gostoprimljivi. I jedini koji bi vas negde odvezli za džaba, nahranili besplatno i dali vam smeštaj besplatno i pomogli bi uvek svakome", pisali su oni.

Bonus video:

03:01

Kakve su cene na srpskim pijacama pred početak pravljenja zimnice?

(Espreso/Blic/Gordana Vuksanović/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.