FUDBALER SRBIJE SE OPROSTIO OD DRESA "ORLOVA!" (FOTO)
Slavlje fudbalera Srbije posle plasmana na Evropsko prvenstvo, Foto: Starsport©

ŠOK!

FUDBALER SRBIJE SE OPROSTIO OD DRESA "ORLOVA!" (FOTO)

Emotivna poruka

Objavljeno:

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije objavio je širi spisak za Evropsko prvenstvo koje se igra od 14. juna do 14. jula.

Među onim koji sigurno neće putovati u Nemačku je Filip Đuričić (32) koji je šokirao i emotivnom porukom se oprostio od dresa nacionalnog tima.

- Ovako... Moje putovanje je počelo još davne 2002. godine... Čast svoje zemlje branio sam kroz sve mlađe kategorije, a sa kapitenskom trakom na ruci predvodio svoje saigrače na svim velikim takmičenjima. Dočekao sam i taj dan da zaigram u društvu najboljih srpskih fudbalera. Pamtim svoj debi kao da je juče bio, a prošlo je više od 12 godina.

Filip Đuričić na utakmici Srbije i Bugarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo
Filip Đuričić na utakmici Srbije i Bugarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvofoto: Starsport©

- Sa svojim saigračima i prijateljima iz reprezentacije prošao sam mnogo toga. I dobrog i manje dobrog. U reprezentaciji Srbije sam spoznao osećaj koji ne može da se meri ni sa čim drugim - osećaj ponosa dok nosiš sveti grb na dresu i braniš čast Srbije i svog naroda.

Filip Đuričić na prijateljskoj utakmici Belgije i Srbije
Filip Đuričić na prijateljskoj utakmici Belgije i Srbijefoto: EPA/Olivier Matthys

- Svetsko prvenstvo u Kataru kruna je moje karijere, a beskrajno sam ponosan što sam bio deo generacije koja je posle 24 godine našu Srbiju odvela na Evropsko prvenstvo. Teško mi je, ali sam svestan da tako mora. Vreme je da se oprostim od reprezentacije Srbije, da joj kažem zbogom, ali samo na terenu.

Filip Đuričić (desno) na prijateljskoj utakmici Jordana i Srbije
Filip Đuričić (desno) na prijateljskoj utakmici Jordana i Srbijefoto: EPA/Christian Bruna

- Želim da se zahvalim svim saigračima koji su, bar na trenutak, bili deo reprezentacije Srbije. Bila mi je čast što delim svlačionicu i teren sa vama. U dobru i zlu! Hvala i svim selektorima, ali i svim ljudima u i oko Fudbalskog saveza Srbije, onima koji su uglavnom van dometa reflektora, ali bez kojih niti jedan uspeh ne bi bio moguć.

Filip Đuričić (desno) na utakmici Crne Gore i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo
Filip Đuričić (desno) na utakmici Crne Gore i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvofoto: Starsport©

- Hvala tebi, srpski narode, hvala navijačima što ste bili uz nas. Dao sam sve što sam mogao na fudbalskom terenu. Nekad je sigurno moglo bolje, ali znaj, da sam uvek dao sve od sebe. Neka ti je srećno, a ja ostajem da te bodrim, glasno navijam i radujem se tvojim novim pobedama. Srbija - napisao je Đuričić.

Sadašnji ofanzivni vezista Panatinaikosa je od 2012. godine za nacionalni tim upisao 44 nastupa i pet pogodaka.

Bonus video:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.